ΚΕΠΕ: Τα σκληρά μέτρα του δημοσίου να εφαρμοστούν παντού!

0
 Αίσθηση προκαλεί η προτροπή του Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για συγκρατημένες -ελάχιστες- αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και αποσύνδεση των αμοιβών των εργαζομένων από τον πληθωρισμό και την παραγωγικότητα.





Οι μελετητές του ΚΕΠΕ συστήνουν στην κυβέρνηση πως «η εισοδηματική πολιτική του Δημοσίου αποτελεί πιλότο και για τον ιδιωτικό τομέα».

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η μελέτη που δημοσιοποίησε «Μισθοί, συντάξιμος χρόνος και συνθήκες εργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα» όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «ο στόχος της οικονομικής πολιτικής για μείωση της ανεργίας, μείωση των ελλειμμάτων του Δημοσίου και του ισοζυγίου πληρωμών, καθώς και η μείωση του δημοσίου χρέους, δεν εξυπηρετείται εάν οι μισθοί αυξάνουν (στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα) σύμφωνα με τον πληθωρισμό και την παραγωγικότητα».

Για τον λόγο αυτό το ΚΕΠΕ προτρέπει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια αυστηρή μεσοπρόθεσμη περιοριστική εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο λέγοντας ότι θα υπάρχουν πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και στον ιδιωτικό τομέα καθώς οι αποφάσεις για το Δημόσιο θα επηρεάσουν τις όποιες συλλογικές διαπραγματεύσεις πραγματοποιηθούν ή επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Στην ίδια μελέτη υπογραμμίζεται και η ανάγκη για σαφή και συνταγματική νομοθεσία για τον καθορισμό των πάσης φύσεως αμοιβών στον δημόσιο τομέα για να μην υπάρχουν αδικαιολόγητα περιθώρια αμφισβήτησης στα δικαστήρια.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !