Χτύπημα στη λαθρεπιβίβαση.

0
 Αποτελεσματικό χτύπημα στη λαθρεπιβίβαση, που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, φιλοδοξούν να δώσουν το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο ΟΑΣΑ με την ενεργοποίηση του ειδικού σώματος ελεγκτών που τη Δευτέρα 4 Απριλίου έκανε «πρεμιέρα» στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.





Το ειδικό σώμα, που θα είναι αναγνωρίσιμο από το σχετικό σήμα το οποίο θα φέρουν οι ελεγκτές, θα έχει ως αρμοδιότητα αποκλειστικά την επιβολή προστίμων στους παραβάτες. Δηλαδή δεν θα μπορούν, για παράδειγμα, να συλλάβουν κάποιον επιβάτη που δεν διαθέτει επικυρωμένο εισιτήριο, ωστόσο θα έχουν τη δυνατότητα, σε περίπτωση άρνησης του παραβάτη να πληρώσει το πρόστιμο, να ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Το νέο ελεγκτικό σώμα θα έχει τη δυνατότητα με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, να «ενημερώνει» και την εφορία για το πρόστιμο που επιβλήθηκε, εφόσον βέβαια ο επιβάτης δεν εξοφλήσει αμέσως την οφειλή του.

Στόχος του νέου ελεγκτικού σώματος θα είναι η πρόληψη και ο έλεγχος και, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χάρη Τσιόκα, βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή θα προσφέρουν οι συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με την Αστυνομία αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία.

Η περιστολή της λαθραίας επιβίβασης αλλά και της χρήσης πλαστών εισιτηρίων στα ΜΜΜ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τις εταιρίες παροχής συγκοινωνιακού έργου της πρωτεύουσας, αφού υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση οι απώλειες προσεγγίζουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, καθώς οι υπολογισμοί αναφέρουν ότι περίπου το 14% των επιβατών που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες δεν πληρώνει εισιτήριο.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, ενώ μικρότερο -αλλά σε καμία περίπτωση αμελητέο- είναι το πρόβλημα στα υπόλοιπα ΜΜΜ.

Πηγή: news.gr.msn.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !