Ξεπερνούν τους 60.000 οι Έλληνες αγανακτισμένοι

0
 Ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών έχει πλημμυρίσει το Σύνταγμα, ξεπερνά το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, γέμισε και τη Φιλελλήνων, ενώ το μετρό φτάνει μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού. Η πρόσβαση στο κέντρο είναι αδύνατη, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνά κατά πολύ τις 60.000.




Μια ειρηνική λαοθάλασσα, χωρίς επεισόδια μέχρι στιγμής, διαμαρτύρεται κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, που μαστίζουν όλη την Ευρώπη.



Πολίτες πέρα από κόμματα και πάνω από κόμματα, που βιώνουν το αδιέξοδο, διαμαρτύρονται για πέμπτη ημέρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της Ελλάδας. Και όχι μόνο της Ελλάδας, καθώς την Κυριακή οργανώθηκε ένα πανευρωπαϊκό κάλεσμα και χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους πρωτευουσών της Ευρώπης. Πιάτσα Ντουόμο στο Μιλάνο, Σανς Ελιζέ στο Παρίσι, Σύνταγμα στην Αθήνα και άλλες 100 πόλεις σε μια ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία.

Στο μεταξύ, όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα προχώρησαν σε αυτοοργάνωση. Συγκρότησαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, μέχρι και σχεδιασμό του χώρου, ενώ οι σκηνές είναι περισσότερες από όλες τις προηγούμενες μέρες. Κεντρικό σύνθημα «Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι». Μέχρι και καλλιτεχνικά δρώμενα προβλέπει το πρόγραμμα. Ωστόσο, αυξήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα.

Πάντως, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου, που χαρακτήρισε τις συγκεντρώσεις «μόδα των Νέων Τεχνολογιών», μία δήλωση που προκάλεσε νέα συνθήματα σε βάρος του. Επιστολή με την οποία επικροτεί τη στάση τους απέστειλε στους αγανακτισμένους πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !