"Αγανακτισμένοι" και έτοιμοι για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση

0
Γνώριμο ήταν το σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος με τους "Αγανακτισμένους" να δίνουν για 11η μέρα το παρών. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη δεύτερη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση τη Κυριακή όπου αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ συμμετοχής.
Για ακόμη μια μέρα, 11η σε αριθμό, οι "Αγανακτισμένοι" συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, τους πολιτικούς, κατά της ανεργίας και της φτώχειας που βιώνουν καθημερινά.

Η πλατεία Συντάγματος μεταμορφώθηκε σε ένα απέραντο μωσαϊκό ανθρώπων με διαδηλωτές όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων, οι οποίοι ενωμένοι σαν μια γροθιά επί 11 συνεχόμενες ημέρες έγιναν ένα, μια φωνή, μια μάζα, πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους.

Ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν πάνω κάτω ο ίδιος με αυτόν της Παρασκευής (περίπου 5.000), ωστόσο οι πολίτες από πολύ νωρίς, έσπευσαν να μαζευτούν και φωνάξουν τα καθιερωμένα συνθήματα σε άλλη μία ειρηνική διαμαρτυρία.
Επί της πλατείας Συντάγματος, ομάδες αυτοοργάνωσης, επεξεργάζονταν προτάσεις με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες. Στη θεματολογία τους έχουν προστεθεί και αντιδράσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, ενώ έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου", όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Τώρα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην δεύτερη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση τη Κυριακή όπου οι Αγανακτισμένοι είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν το φράγμα των 100.000 και να αγγίξουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο, και οι σκηνές των διαδηλωτών έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ήδη οι αγανακτισμένοι πολίτες από όλοι την Ελλάδα ναυλώνουν πλοία, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ και κάθε άλλο μέσο με σκοπό να κάνουν μαζική απόβαση στο Σύνταγμα δείχνοντας πως είναι ενωμένοι και τίποτε δεν δύναται να τους σταματήσει.

Η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδοθεί μάλιστα ζωντανά μέσω ίντερνετ στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου οι Ισπανοί αγανακτισμένοι θα μεταδίδουν τον δικό τους παλμό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !