Χωρίς γιατρούς και δικηγόρους η χώρα

0
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προχωρήσει οι γιατροί του ΙΚΑ, αντιδρώντας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας. Οι γιατροί έχουν εξαγγείλει για όλη την ερχόμενη εβδομάδα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα οι δικηγόροι έχουν κατέβει σε πανελλαδική αποχή μέχρι και την Τετάρτη 19 του μηνός ενώ οι λιμενεργάτες έχουν εξαγγείλει 3ήμερη απεργία η οποία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία έχει ως κύριο αίτημα την εξαίρεση των γιατρών του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από την εφεδρεία ενώ οι γιατοί υπογραμμίζουν την αντίθεσή τους στη: "διάλυση της περίθαλψης του ΙΑΚ, στην ληστεία της τσέπης του ασφαλισμένου με το νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ και στις απαξιωατικές συμβάσεις". Οι γιατροί έχουν προγραμματίσει πορεία προς της Βουλή.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, αντιδρώντας στα μέτρα του υπουργείου που έχουν ως στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. α
Η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 3ήμερη απεργία απο τη Δευτέρα 17 έως και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, οπότε και τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !