Η κατάληψη συνεχίζεται μετά το τελεσίγραφο εισαγγελέα

0
Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων παρά το εισαγγελικό τελεσίγραφο, που έληξε "αναίμακτα" στις οκτώ το βράδυ της Τρίτης. Ο εισαγγελέας αποχώρησε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

"Αν η παρανομία μας είναι ότι αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στους φτωχούς, τότε χίλιες φορές παράνομοι. Είπαμε στον εισαγγελέα ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί" ανέφερε.


Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που τους επισκέφθηκε και πάλι.

Η ΓΕΝΟΠ έχει καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΗ, από όπου εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος προκειμένου να εμποδίσει τις αποκοπές στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε από τη ΓΕΝΟΠ και το πληροφοριακό σύστημα "Ερμής" της ΔΕΗ, κάτι που σύμφωνα με την Ομοσπονδία σημαίνει ότι "όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό".

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κ. Στεργώτης, ανέφερε ότι το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται από τα κατά τόπους υποκαταστήματα της Επιχείρησης.

Προκαταρκτική εξέταση

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η εντολή της Εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Παράλληλα, μηνυτήρια αναφορά κατά των καταληψιών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο κτήριο της διεύθυνσης πληροφορικής κατέθεσε ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, μετά από εντολή του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται και θα παραμείνουν στο χώρο της κατάληψης.

Οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ συνεχίζονται παρά τις νέες εξαιρέσεις από το τέλος που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Διαβάστε για τις "εκπτώσεις" στο χαράτσι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !