Οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να αποφύγουν την κρατικοποίηση που φέρνει το "κούρεμα"

0
Την επόμενη ημέρα της ευρωζώνης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, μέσα από το πρίσμα του κουρέματος και των προσπαθειών που καταβάλλουν οι τραπεζίτες για να αποφύγουν τις κρατικοποιήσεις, συζήτησαν χθες ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τις βολές του διοικητική της ΤτΕ κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι με την πολιτική της κατέστησε το χρέος της χώρας μη βιώσιμο.
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας μετέφερε στον πρωθυπουργό τα τελευταία νέα από το κομμάτι του PSI εντός των ελληνικών ορίων και τον συμβιβασμό που επετεύχθη με τις διοικήσεις των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων, για να περάσουν τις επιπτώσεις του «κουρέματος» στα αποτελέσματα της χρήσης συνολικά, κι όχι σε επίπεδο 9μηνου.
Τον ενημέρωσε, ακόμα, για τα πρώτα συμπεράσματα των ελέγχων της αμερικανικής εταιρείας BlackRock στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια, που αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απ’ όλους, αλλά και για την εικόνα των επισφαλειών, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον χώρο. Ως γνωστόν, αυτές οι τελευταίες εξελίσσονται σε κανονικό εφιάλτη, για πολλούς.
Μεγάλη σημασία δόθηε στην πορεία βασικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας (π.χ. έλλειμμα, χρέος κι όχι μόνο), όπως αποτυπώθηκαν στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ κι όπως έκτοτε εξελίσσονται, με έντονη την ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνονται κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, παραμονές της μεγάλης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται να γίνει, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !