Με καθυστέρηση οι συντάξεις του ΙΚΑ

Προβλήματα στις πληρωμές φαίνεται πως αντιμετωπίζει το ΙΚΑ, αφού θα καθυστερήσει την καταβολή των συντάξεων έως και πέντε ημέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα πληρωθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί της 16 του μήνα. 

Για το Δώρο των Χριστουγέννων η διοίκηση του ταμείου καταβάλει προσπάθειες να δοθεί κανονικά στις 16 Δεκεμβρίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι στις 1 Ιανουαρίου λήγει ομόλογο 534 εκατ. ευρώ και το Ίδρυμα αναμένει να το εισπράξει, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν με μικρή καθυστέρηση στις 22 του μηνός και το δώρο κανονικά στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ συμπλήρωσε ότι κάθε μήνα πραγματοποιούνται συσκέψεις με όλα τα Ταμεία για την επεξεργασία των στοιχείων και τον καθορισμό των ημερομηνιών καταβολής των συντάξεων, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα, λόγω ύφεσης, ανεργίας, μειωμένων μισθών. «Δίνουμε μάχη κάθε μήνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][facebook][blogger]

ΣΑΚ ΗΛΠΑΠ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget