Ομόφωνα εγκρίθηκε το νέο μνημόνιο

0
Εγκρίθηκε ομόφωνα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, από το Υπουργικό Συμβούλιο η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, η οποία και κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Κυριακή.
Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό της χθεσινής ημέρας:
1:00 Ο Χρήστος Παπουτσής βρίσκεται στο γραφείο του κ. Παπαδήμου τον οποίο ζήτησε να δει εκφράζοντας ενστάσεις για όσα θα γίνουν την Κυριακή με την ψήφιση της σύμβασης.
00:10 Την πολιτική του στήριξή στον πρωθυπουργό προσέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο ζήτησε την άμεση εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών. «Με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στη πατρίδα στηρίζω τις προσπάθειές σας για να μη γονατίσει η Ελλάδα, για να μην καταστραφεί η εθνική μας και οικογενειακή μας οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον κ. Παπαδήμο.
23:55 Το υπουργικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε. Οι υπουργοί έδωσαν το «πράσινο φως» στον Λουκά Παπαδήμο για να προχωρήσει με τη νέα δανειακή σύμβαση.
23:50 Για τις 11 το πρωί του Σαββάτου προγραμματίστηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
23:30 Σε δυο σημεία εστίασε την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Στην ανάγκη να μην τορπιλισθεί η εφαρμογή του νέου Μνημονίου από πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και στην διαδικασία αυστηρού ελέγχου εφαρμογής του, με παράλληλη εκστρατεία ενημέρωσης στην Ευρώπη.
22:40 Προειδοποίηση της  S&P για υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί η ρήτρα συλλογικής δράσης για τους ιδιώτες ομολογιούχους.
21:40 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού ότι το Σάββατο θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης και θα ψηφιστεί την Κυριακή. Γνωστοποίησε ότι θα περιλαμβάνει τρία άρθρα το PSI την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση προς τον υπουργό οικονομικών και τον πρωθυπουργό να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
20:50 Νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές «για ένα άλλο πρόγραμμα ακόμα και τώρα στο παρά πέντε» τόνισε η Λ. Κατσέλη.
20:35 Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο και το PSI.
20:15 Αιχμές άφησε ο πρωθυπουργός εναντίον του Γ.Καρατζαφέρη «Στις 11 Νοεμβρίου του 2011 μέσα σε δραματικό κλίμα κλήθηκε η κυβέρνηση αυτή για να πετύχει έναν ιστορικά εθνικό σκοπό. Στην πορεία αυτή όλοι γνωρίζαμε ή οφείλαμε να γνωρίζουμε ότι θα είχαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Δύσκολο πολιτικά, δύσκολο οικονομικά, δύσκολο κοινωνικά» είπε ο κ.Παπαδήμος.
20:00 Επικαλούμενο δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν σκοπεύει να προχωρήσει σήμερα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
19:50 Λ. Παπαδήμος: Ωρα ιστορικής ευθύνης
«Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη. Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο», σημείωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε» και ότι κάθε άλλη εξέλιξη από την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος θα είναι «καταστροφική».
Τέλος, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα κυβερνητικά στελέχη που έχουν αμφιβολίες λέγοντας πως «όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !