Σάλος από τις δηλώσεις Σόιμπλε στον Πορτογάλο ομόλογό του

0
Την πρόθεση και ετοιμότητα του Βερολίνου να προσαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας, αμέσως μόλις ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε τετ α τετ που είχε με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Vitor Gaspar στο περιθώριο του Eurogroup και που δεν γνώριζαν και οι δύο ότι καταγράφονταν από κάμερα.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαίος αξιωματούχος και μάλιστα Γερμανός, που παραδέχεται πως υπάρχει περίπτωση «χαλάρωσης» για το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας, την ώρα που ασκούνται αφόρητες πιέσεις στην Ελλάδα για νέο πρόγραμμα λιτότητας, προκειμένου να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Τα σχόλια του Γερμανού υπουργού κατέγραψε κάμερα και διαδόθηκαν μέσω του YouTube και στα πορτογαλικά media. Σύμφωνα με το βίντεο, ο Σόιμπλε φέρεται να δηλώνει στον Πορτογάλο ομόλογό του «εάν υπάρχει ανάγκη για μια προσαρμογή του πορτογαλικού προγράμματος, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε». Ο Gaspar απαντά «το εκτιμούμε πολύ». Ωστόσο, ο Σόιμπλε τονίζει ότι η όποια απόφαση για το πρόγραμμα της Πορτογαλίας θα ληφθεί, μετά από τις αποφάσεις για την Ελλάδα.
Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έκανε κανένα σχόλιο καθώς οι δηλώσεις του ήταν σε προσωπική συνομιλία και υποτίθεται ότι δεν θα υπήρχε ηχητικό ντουκουμέντο.
Ωστόσο, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης δηλώνει ότι η Γερμανία «έχει τονίσει» πως οι χώρες που ανταποκρίνονται ή ακόμη και ξεπερνούν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα προγράμματα διάσωσης, μπορούν να κερδίσουν ως αντάλλαγμα κάποια ευελιξία στα προγράμματά αυτά. Την πρόθεση και ετοιμότητα του Βερολίνου να προσαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας, αμέσως μόλις ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε τετ α τετ που είχε με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Vitor Gaspar στο περιθώριο του Eurogroup και που δεν γνώριζαν και οι δύο ότι καταγράφονταν από κάμερα.

Πηγή:www.24h.gr


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !