Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα. Πολλά προβλήματα

0
Ισχυρά καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βούλιαξε στα νερά η Τρίπολη η πυροσβεστική υπηρεσία, έχει δεχτεί 200 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα…

Καταιγίδα με βροχή και χαλάζι εκδηλώθηκε στο οροπέδιο της Μαντινείας με αποτέλεσμα να παρατηρούνται έντονα προβλήματα στην Τρίπολη, αλλά και στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, στο ύψος του Αγ. Χαράλαμπου έως το εργοστάσιο Σακελλαράκου και ως την Κερασίτσα όπου έχει πλημμυρήσει το οδόστρωμα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ αυτοκίνητα έχουν μείνει στο δρόμο.

Προβλήματα και στην εθνική οδό Τρίπολης - Βυτίνας λίγο μετά την Τρίπολη, από την έντονη νεροποντή. Η Τρίπολη πνίγηκε στα νερά, καθώς αρκετά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων έχουν πλημμυρήσει. Σε χείμαρρους έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στα δυτικά της πόλης, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 45 εκατοστά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρησαν, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις.

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στον περιφερειακό της πόλης αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους, λίγο πριν το χωριό του Στενού, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και στήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων. Τα χωριά Κακούρι, Νιοχώρι και Ζευγολατιό, πνίγηκαν στα νερά. Στα Καβάσιλα Ηλείας ένας άνδρας τραυματίστηκε από πτώση δέντρου. Στην ίδια περιοχή δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Αχαΐα, λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης. Στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια, σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί και στην παλαιά εθνική οδό. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Στην Αιγιάλεια η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια σε παραλιακές περιοχές. Στην περιοχή Καστελόκαμπος της Πάτρας υποχώρησε τοιχίο δίπλα από τον ποταμό Χάραδρο, αλλά δεν κινδυνεύουν σπίτια.
Star.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !