ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚ​ΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

0


Συνάδελφοι

Το ύστατο μέσο που έχουμε ως εργαζόμενοι για να επανακτήσουμε τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα, αλλά και για να προασπίσουμε όσα μας απέμειναν, είναι οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας. Παράλληλα όμως επιβάλλεται, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν, να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προς ενίσχυση του σκοπού μας, όπως είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντεργατικών αποφάσεων.

Έχοντας λοιπόν ως στόχο να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε στα κεκτημένα ετών, αποφασίσαμε να συστρατευτούμε στην κίνηση – αγωγή κατά των περικοπών, την οποία και ξεκίνησαν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του Μετρο και οι οποίοι κατάφεραν να δικαιωθούν σε πρώτο βαθμό (Ειρηνοδικείο), με μια απόφαση σταθμό για τα Ελληνικά αλλά και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, απόφαση η οποία και ανατρέπει τη σαθρή επιχειρηματολογία των “σοφών” της οικονομίας περί διάσωσης της χώρας μέσω των μισθολογικών περικοπών.

Γιατί τώρα ; 
Σύμφωνα με τον κο Κώστα Στυλιανάκη, δικηγόρο εργατολόγο παρ’ Αρείω Πάγω, η προθεσμία υποβολής αγωγής για πάσης φύσεως διεκδικήσεις στις ΔΕΚΟ ανέρχεται στα δύο χρόνια και όχι στα πέντε που πολλοί από εμάς νόμιζαν, κάτι το οποίο καθιστά επιβεβλημένη την επίσπευση της κατάθεσής της, καθώς με τη λήξη του έτους (2012) καθίσταται πλέον εκπρόθεσμη η όποια από μέρους μας διεκδίκηση για το έτος 2010.


Δικαιολογητικά 
Εξουσιοδότηση προς το δικηγορικό γραφείο
Αντίγραφα των μηνιαίων απολαβών για τα έτη 2009(10ος / 11ος / 12ος) – 2010 – 2011 και 2012 (για το έτος 2012 έως και το μήνα Οκτώβριο), τα οποία και θα παραλάβουμε μετά από αίτησή μας στο τμήμα μισθοδοσίας, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Παρνασσού 6 Αγ. Ι. Ρέντης)

Επικοινωνία
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν περεταίρω ενημέρωση και άλλες διευκρινήσεις, ας αποταθούν στο δικηγορικό γραφείο του κου Κώστα Στυλιανάκη στη διεύθυνση Καραϊσκου 106 Πειραιάς. Τηλ 210.4177892 – 6944.333706 – e-mail kostyl7@yahoo.gr.

Πρωτοβουλία Οδηγών ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ


 
 
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !