Νοθεία καταγγέλει το ΠΑΜΕ στο συνέδριο του εργατικού κέντρου Αθήνας

0

 
Δυστυχώς έχουν δίκιο και ορθά τους καταγγέλουν. Αυτό το καφρηλήκι με τους αντιπροσώπους σωματείων είχε απασχολήσει και το συνέδριο της ΓΣΕΕ όπου επανεκλέγει ο Παναγόπουλος, αλλά φαίνεται πως τώρα είναι περισσότερο εκτεταμένο. Είναι ένας ακόμη μηχανισμός διατήρησης στη συνδικαλιστική εξουσία διάφορων προδοτών και συνεργατών κυβερνήσεων.
 …Ενας από τους συνήθεις τρόπους νόθευσης των συσχετισμών δύναμης είναι η εμφάνιση σωματείων που δε λειτουργούσαν και επαναδραστηριοποιούνται ξαφνικά λίγο πριν τα συνέδρια είτε δημιουργούνται πριν τα συνέδρια και μετά τη λήξη των συνεδρίων εξαφανίζονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το προηγούμενο Συνέδριο, το 2010, έχουν δημιουργηθεί 32 σωματεία που στο σημερινό Συνέδριο στέλνουν 52 αντιπροσώπους (από αυτά τα 13 έχουν 34 αντιπροσώπους και έκαναν αίτηση ένταξης στο ΕΚΑ μόλις πριν δύο μέρες). Η αύξηση του αριθμού των σωματείων δε συνάδει με την περίοδο κάμψης την οποία διανύει το εργατικό κίνημα, εκδήλωση της οποίας είναι και η μείωση του συνόλου των αντιπροσώπων στο Συνέδριο περίπου κατά 400 άτομα.
Αλλος τρόπος είναι η εκλογή αντιπροσώπων με αλληλογραφία. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι που υποτίθεται ότι συμμετέχουν στις εκλογές στέλνουν την ψήφο τους με γράμμα! Ενας καθαρά καλπονοθευτικός τρόπος αφού δεν μπορεί να υπάρξει κανείς έλεγχος για την πιστοποίηση της ταυτότητας και του αριθμού των ψηφισάντων. Αυτή η μέθοδος παρατηρείται κυρίως σε τράπεζες και σε πρώην ΔΕΚΟ από όπου προέρχεται ο κύριος όγκος της δύναμης του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Ακόμα υπάρχουν πανελλαδικά σωματεία που κάνουν εκλογές σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά αντί να στέλνουν τους αντιπροσώπους στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, τους στέλνουν όλους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Mια ακόμα μορφή νοθείας είναι το φαινόμενο των σωματείων-ντροπή, όπως τα χαρακτηρίζει η ΔΑΣ, στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Σωματεία που αγκαλιάζονται από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνουν αντιπροσώπους διευθυντές και προϊσταμένους, δηλαδή αυτούς που προωθούν και συμβάλλουν στη δημιουργία των αντεργατικών συνθηκών στους χώρους δουλειάς.
Χαρακτηριστικό του βαθμού νοθείας είναι το παράδειγμα του Σωματείου Θυρωρών Αττικής που εμφανίζει 801 ψηφίσαντες. Ενας από τους ψηφίσαντες, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, έχει πεθάνει πριν από τις εκλογές που γίνανε για την ανάδειξη αντιπροσώπων! Ο πρόεδρος του σωματείου ήταν εκλεγμένος με την ΠΑΣΚΕ και τώρα προσπαθεί να συνενώσει τις αποκαλούμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !