Πέταξαν από το ΕΚΑ τους αντιπροσώπους του ΣΕΦΚ με αστείες δικαιολογίες

0

sefk-1


Σε άλλη ανάρτηση εδώ είδαμε το ΠΑΜΕ να καταγγέλει νοθεία στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Ωστόσο, ο ΣΕΦΚ δεν συμμετέχει στο συνέδριο λόγω μιάς περίεργης στοχοποίησης που δέχτηκε στο παρελθόν, αλλά και γιατί οι εργατοπατέρες του ΕΚΑ δεν τα πάνε καλά με τα σωματεία βάσης. Κατατοπιστική η παρακάτω ανακοίνωση :

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στα σωματεία τους, την πρωτοφανή αντεργατική απόφαση που πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΑ την Τετάρτη 22 Μάη να μην νομιμοποιήσει τους τρείς εκλεγμένους από τον κλάδο των καθηγητών στα φροντιστήρια Μ.Ε Αττικής συνέδρους του ΣΕΦΚ στο 28ο Συνέδριο του ΕΚΑ.

Η «φτηνή», τυπική δικαιολογία στην οποία βασίστηκε η απαράδεκτη απόφαση που στηρίχτηκε τελικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από όλες τις παρατάξεις στο ΔΣ του ΕΚΑ εκτός από την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, είναι ότι ο ΣΕΦΚ δεν διενήργησε εκλογές το έτος 2012.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΕΦΚ που συμμετέχει από το 1975 στο ΕΚΑ είναι ένα από τα ελάχιστα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία πουκάνουν εκλογές κάθε χρόνο (σημ.: τα περισσότερα σωματεία κάνουν εκλογές κάθε δύο χρόνια) θεωρώντας ότι έτσι συμβάλλει στην ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας στο σωματείο, στον έλεγχο και στην εναλλαγή στην πράξη και όχι στα λόγια των εκλεγμένων αντιπροσώπων του κλάδου, στην ουσιαστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΣΕΦΚ δεν διενήργησε εκλογές το 2012.

Γιατί όμως;

Το προηγούμενο διάστημα ο ΣΕΦΚ με τις μικρές του δυνάμεις έδωσε μάχες ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στα φροντιστήρια Μ.Ε. Συγκρούστηκε με τις εργοδοσίες «μεγάλων μαγαζιών» του χώρου, στηρίζοντας εργαζόμενους καθηγητές που κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία διεκδίκησαν την εφαρμογή της ΣΣΕ του κλάδου και αγωνίστηκαν για την αξιοπρέπειά τους. Αυτούς τους αγώνες τους έδωσαν και συνεχίζουν να τους δίνουν οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές του ΣΕΦΚ με τίμημα τις απολύσεις, τις διώξεις, τις μαύρες λίστες, την ανεργία.

Τον Σεπτέμβρη του 2012 εμφανίστηκε στο διαδίκτυο εργοδοτικό-φασιστικό site με τίτλο «Αντί-ΣΕΦΚ Grosse Luge»(μετάφραση Το μεγάλο ψέμα, φράση του Χίτλερ από το ναζιστικό «βιβλίο» ο «Αγών μου»), το οποίο στοχοποιούσε ανοιχτά και χυδαία όλο το ΔΣ του ΣΕΦΚ (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα) και είχε αναρτήσει όλα τα στοιχεία των αρχαιρεσιών του ΣΕΦΚ της περιόδου 2011 (παρατάξεις, ψηφοδέλτια, μητρώα μελών) αλλά και ολόκληρες τις λίστες των ψηφισάντων του σωματείου. Μάλιστα οι δημιουργοί του χαφιεδοσαιτ για να αποδείξουν την αξιοπιστία τους είχαν στα σκαναρισμένα έγγραφα την σφραγίδα του Πρωτοδικείου Αθηνών!

Ήταν δηλαδή μια ξεκάθαρη προσπάθεια να δημοσιευτούν «μαύρες λίστες» με όλους τους συνδικαλιζόμενους καθηγητές των φροντιστηρίων για να γνωρίζουν οι εργοδότες ποιους να προσλαμβάνουν και ποιους να απολύουν. Το σωματείο κινήθηκε αμέσως με παρέμβασή του στο πρωτοδικείο Αθηνών και κατήγγειλλε με μήνυση κατά αγνώστων την πρωτοφανή αυτή επίθεση. Σχεδόν αμέσως μετά κατέβηκαν από το site οι λίστες των ψηφισάντων. Αυτό μας δημιουργεί σοβαρές υποψίες για ανάμιξη στην τρομοκρατική αυτή επίθεση κατά του σωματείου όχι μόνο εργοδοτών αλλά και παρακρατικών και καθεστωτικών μηχανισμών. Το πρωτοδικείο προχώρησε μετά την καταγγελία μας σε πειθαρχικό έλεγχο για να διαπιστώσει αν εμπλέκονται στην υπόθεση και υπάλληλοι των δικαστηρίων. Το πόρισμα αυτής της εξέτασης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΚΟΜΑ!

Το σωματείο με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ αλλά και με απόφαση της ΓΣ του κλάδου ανέβαλλε τις εκλογές του έτους 2012. Για τυπικούς λόγους έχουμε αιτηθεί και λάβει απόφαση του Ειρηνοδικείου για προσωρινή διοίκηση για να αντιμετωπίσουμε όλες τις κρίσιμες υποχρεώσεις του σωματείου μέχρι να διενεργηθούν οι επόμενες εκλογές, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Για όλα αυτά είχαμε έγκαιρα ενημερώσει και γραπτώς αλλά και δια ζώσης το προεδρείο του ΕΚΑ και την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου στις 13 και 14 Μάη 2013.

Στο τελευταίο ΔΣ που έγινε την Τετάρτη 22/5 η πρόεδρος του ΕΚΑ ενημέρωσε το σώμα και τοποθετήθηκε υπέρ του αιτήματος του ΣΕΦΚ και ακολούθως έπραξε το ίδιο η Αυτόνομη Παρέμβαση. Φάνηκε στην αρχή ότι θα υπάρξει συμφωνία στην κατεύθυνση να συμμετάσχει ο ΣΕΦΚ στο συνέδριο.

(κι εδώ η συναλλαγή…)
Όταν όμως οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ έθεσαν την περίπτωση δύο άλλων σωματείων που και αυτά δεν είχαν κάνει εκλογές, βάζοντας το θέμα ότι αν απορρίψει το ΔΣ τα δύο άλλα σωματεία δεν μπορεί παρά να απορρίψει και τον ΣΕΦΚ, κάνοντας την πολιτική επιλογή να μην κριθούν οι λόγοι για τους οποίους ο ΣΕΦΚ ανέβαλλε τις εκλογές του, η ΠΑΣΚΕ πρότεινε (Αυτόνομη Παρέμβαση, ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ συμφώνησαν) την απαράδεκτη λύση της ομοφωνίας! εφόσον υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν δεν «επιτρέπεται» ούτε καν να ψηφίσουμε! Στο μεταξύ όπως διαπιστώσαμε στην συνέχεια για τα άλλα δύο σωματεία που δεν νομιμοποιήθηκαν για το συνέδριο, το ένα από αυτά δεν είχε καν εγγραφεί (!), ενώ το άλλο δεν είχε καταθέσει καμία αιτιολογία για την μη διενέργεια των εκλογών του! Με αυτού του τύπου τις συνοπτικές διαδικασίες πέταξαν τον ΣΕΦΚ έξω από το συνέδριο.

Θα έπρεπε να είναι προφανές σε όσους έχουν σχέση με την ταξική πάλη και τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ εργατικούς αγώνες ότι ο ΣΕΦΚ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΙΝ ΡΙΧΤΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΒΙΕΔΟΣΑΙΤ «ΑΝΤΙ-ΣΕΦΚ». Πριν να ξεκαθαρίσει αν το ίδιο το πρωτοδικείο Αθηνών είναι τελικά σε θέση να προστατεύει τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα από τους εργοδότες ή αν έχει διακοσμητικό ρόλο ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ (ΜΕ ΑΔΡΗ ΑΜΟΙΒΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΝΟΜΙΜΕΣ» ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. Η μάχη που δίνει ο ΣΕΦΚ είναι μάχη που πρέπει να δώσει με ταξική ενότητα όλο το εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική αδιαφορία.

Καλούμε τις παρατάξεις στο ΔΣ του ΕΚΑ που έκριναν ότι ο ΣΕΦΚ δεν μπορεί να πάρει μέρος στο 28ο συνέδριο να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφασή τους έστω και τώρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΦΚ ΣΤΟ 28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.

ΤΟ 28Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !