Συνεχίζεται η απεργία στη ΦΑΓΕ και στη ΜΕΒΓΑΛ Αθήνας

0

Συνεχίζουν με 24ωρες απεργίες  τους ως το βράδυ της Δευτέρας 27 Μάη οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ μετά από Γενική   Συνέλευση, σήμερα το πρωί.   4η μέρα  ενάντια στην απόπειρα της εταιρείας να επιβάλει το 4ήμερο στους εργάτες της αποθήκης.
Χτες το πρωί, η εργοδοσία αξιοποιώντας 3 – 4 οδηγούς, φόρτωσε ένα φορτηγό, το οποίο προοριζόταν για εξαγωγή προϊόντων στην Αγγλία. Οι οδηγοί αυτοί  δούλεψαν εκτός ειδικότητας στη φόρτωση. Η περιφρούρηση των εργαζομένων στην πύλη της εταιρείας εμπόδισε την έξοδο του φορτηγού και μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε βγει τίποτα από το εργοστάσιο.
Στην παραγωγή δεν δούλεψε τίποτα.  Οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην καταργηθούν οι κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις, να μην εφαρμοσθεί η εκ περιτροπής εργασία, να διατηρηθεί το 5ήμερο, 8ωρο, 40ωρο σε όλα τα εργοστάσια της ΦΑΓΕ και να υπογραφεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση. 
 Ταυτόχρονα, στην πύλη του εργοστασίου, εντείνεται η αλληλεγγύη από εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και της περιοχής. Στο χώρο βρέθηκε η Λαϊκή Επιτροπή Μεταμόρφωσης, καθώς και εργαζόμενοι και εκπρόσωποι Σωματείων από το ΜΟΡΝΟ, την TASTY, τη ΝΟΥΝΟΥ, την ΕΒΓΑ.
Ξεχωριστή η παρουσία εκπροσώπων των απεργών εργαζομένων από τη ΜΕΒΓΑΛ. Επισήμαναν ότι όχι μόνο δεν πιστεύουν ότι ο αγώνας που διεξάγουν είναι αδιέξοδος, αλλά ότι ανεξάρτητα από την έκβαση, είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί. 

Στη ΜΕΒΓΑΛ
29η μέρα απεργίας και συμμετοχή στην πορεία που κάλεσε το ΠΑΜΕ στην ΑΘήναhttp://ergasiakodeltio.files.wordpress.com/2013/05/785ea-poreia39.jpg. Διεκδικούν απολαβές 4 μηνών.
Τα μηνύματα συμπαράστασης και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης συνεχίστηκαν από το Σωματείο Εργαζομένων «FORTHNET» – «NETMED» και το Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρείων Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, φοιτητικούς συλλόγους όπως  Μηχανικών – Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κοζάνης και Μηχανολόγων Μηχανικών Κοζάνης.
Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Λιόσια. Η εργοδοσία δεν έκανε καμία πρόταση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, επικαλούμενη την καπιταλιστική κρίση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το ΣΕΠΕ χαρακτήρισε παράνομη την καθυστέρηση των μισθών ενώ ανέφερε ότι προβλέπονται και κυρώσεις.
Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εξέφρασαν το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΜΣΤΕΛ αλλά και Γερμανοί συνδικαλιστές, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα, φιλοξενούμενοι από το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου.
Πηγές: antigeitonies.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !