Η απεργία επέτυχε, ζήτω η νέα 24ωρη.

0
Με νέα 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία στην οποία έχει προγραμματίσει πανελαδική κινητοποίηση η ΓΣΕΕ, αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην περικοπή των επιδομάτων, την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και το «πάγωμα» των μισθών.
Ετσι, η κινητοποίηση σε δύο εβδομάδες μετατρέπεται σε γενική απεργία και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη δοκιμασία της κυβέρνησης μετά την εξαγγελία του Προγράμματος Σταθερότητας. Ταυτόχρονα τίθεται σε δοκιμασία η σχέση του κυβερνώντος κόμματος με την ΠΑΣΚΕ και τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν πολιτικά και το ενίσχυσαν εκλογικά.
Χθες η ΑΔΕΔΥ πέτυχε μια μάλλον μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση σε σχέση με την αναιμική παράδοση της οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Εκτός της συμμετοχής υπήρχε και μηχανοκίνητος εξοπλισμός, όπως η παρουσία ασθενοφόρων και απορριμματοφόρων. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Σπ. Παπασπύρος χαρακτήρισε τα μέτρα «νεοφιλελεύθερης έμπνευσης», ενώ σήμερα προσέρχεται στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα έχει συνάντηση με τους κ. Λοβέρδο, Παπακωνσταντίνου και Κουτρουμάνη για το Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων και τα όρια των γυναικών.
Στη συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος παρέστη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε ότι την «κρίση θα πρέπει να την πληρώσουν όσοι τη δημιούργησαν και τώρα φοροδιαφεύγουν και χρωστούν δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία».
Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, όπου παραβρέθηκε και η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ), η οποία ζήτησε «φράγμα στα μέτρα, ξεσηκωμό και συνεχή αγώνα, γιατί έρχονται και νέα χτυπήματα».

* Η δυνατή βροχή και το κρύο εμπόδισαν τη μαζική συμμετοχή των απεργών στα δύο συλλαλητήρια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα στελέχη της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) και του ΠΑΜΕ ήταν ικανοποιημένα από τη συμμετοχή.
www.enet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !