Συγχωνεύσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

0

Τη δραστική μείωση του αριθμού των εταιριών που βρίσκονται υπό την εποπτεία του προωθεί το υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών, έχοντας αναθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν το ζήτημα και να υποβάλουν το συντομότερο δυνατόν τις προτάσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, μελετάται η συγχώνευση των επιχειρήσεων του τομέα αστικών συγκοινωνιών με τη δημιουργία δύο βασικών εταιρικών σχημάτων που στο εξής θα ελέγχουν τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ προς ενοποίηση θα οδεύσουν και οι υπόλοιποι φορείς - οργανισμοί του υπουργείου που έχουν συναφές αντικείμενο μεταξύ τους (όπως π.χ. αυτοί που ασχολούνται με τον αντισεισμικό σχεδιασμό και την προστασία).

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να συγχωνεύσει υπό την Αττικό Μετρό Α.Ε. τις εταιρίες που διαχειρίζονται τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, Τραμ Α.Ε., Προαστιακός) και υπό τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών τις επιχειρήσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ του λεκανοπεδίου Αττικής, ίσως όμως και της Θεσσαλονίκης (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΘ).

Με τον τρόπο αυτόν, εκτός από τη μείωση των δαπανών που θα επιφέρει εκ των πραγμάτων η ενοποίηση των συγκεκριμένων φορέων, εκτιμάται πως παράλληλα θα εξασφαλιστεί καλύτερος συντονισμός τόσο σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό νέων έργων όσο και σε αυτή καθαυτήν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.

www.euro2day.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !