Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και ενιαία κλίμακα για όλους .

0
Μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί το πολυαναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση θα κατανέμει τα βάρη με δίκαιο τρόπο.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", το νομοσχέδιο θα προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, το οποίο όμως θα συνδέεται με τις ετήσιες δαπάνες του πολίτη και ενιαία κλίμακα για όλους τους φορολογούμενους με κατάργηση της κλίμακας ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτό σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση για όσους μέχρι σήμερα φορολογούνταν αυτοτελώς.

Τα εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσουν λιγότερους φόρους, αλλά η ένταξη στην ενιαία κλίμακα θα έχει ως αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές επιβαρύνσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Επίσης, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει ανώτατο φορολογικό συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Για το αφορολόγητο, όπως είναι γνωστό, θα απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, το ύψος των οποίων θα καθορίζεται από το εισόδημα του κάθε φορολογούμενου.

Πιο αναλυτικά, σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις που θα αντιστοιχούν με:

*Το 10% του εισοδήματος, για ποσό από 6.000 έως 12.000 ευρώ.
*Το 30% του εισοδήματος, για ποσό από 12.000 και πάνω.
*Για τα πρώτα 6.000 ευρώ δεν απαιτούνται αποδείξεις.

Όσον αφορά τους πολίτες που συγκεντρώνουν αποδείξεις αξίας μεγαλύτερης της απαιτούμενης, το υπουργείο θα επιβάλλει έκπτωση φόρου 10%, ενώ στην περίπτωση που ο φορολογούμενος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις από αυτές που απαιτούνται, θα έχει ποινή πρόσθετου φόρου 10% επί της διαφοράς.
Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην κατάργηση της αναλυτικής καταγραφής των φορολογικών στοιχείων της κάθε απόδειξης – όπως είχε εξαγγελθεί αρχικά – και πλέον οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν αποδείξεις για το 2010 και θα τις αποστέλλουν ταχυδρομικά στην Εφορία που υπάγονται.
Μοναδική υποχρέωση των πολιτών θα είναι να καταγράφουν στη φορολογική τους δήλωση τη συνολική αξία των αποδείξεων που συγκέντρωσαν, ενώ η εφορία θα πραγματοποιεί με τη σειρά της δειγματοληπτικούς ελέγχους για διασταύρωση των στοιχείων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !