Απεργιακό μέτωπο για τα μέτρα .

0
Μπλακάουτ αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα .

Σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και εργατικών συνδικάτων οδηγούν τα οικονομικά μέτρα, ενώ αύριο οργανώνεται η νέα 24ωρη γενική πανεργατική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Oι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν και νέες απεργίες κατά της μείωσης των μισθών, ενώ η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ οργανώνει νέα 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη. Η ΑΔΕΔΥ παρατηρεί ότι τη διετία 2009-2010 οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθούν από 20% έως και 30%, μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, την κατά 12% μείωση των επιδομάτων, την περικοπή κατά 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας και στο δώρο των Χριστουγέννων,και από το πάγωμα των συντάξεων.

Λόγω της αυριανής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.

● Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσει από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και το Μετρό από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. (εκτός αν σήμερα αποφασιστεί 24ωρη απεργία).

● Λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), τρένα (ΟΣΕ), Τραμ και Προαστιακός θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο.

● Όλες οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών δεν θα πραγματοποιηθούν ολόκληρο το 24ωρο.

● Στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (καθηγητές- δάσκαλοι, εφοριακοί, προσωπικό ασφαλιστικών ταμείων κ.ά.), οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.

● Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι δημοσιογράφοι.

Συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα, καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου». Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

● Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ- ΟΤΑ) αποφάσισαν να παρατείνουν το κλείσιμο των ΧΥΤΑ μέχρι και την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων «που αποφάσισε και υλοποιεί η Ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίδραση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κοινωνικά άδικα μέτρα της κυβέρνησης και τη λεηλασία του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων».

Η Ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους των ΟΤΑ όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας σήμερα (από τις 11.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου) και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.

● Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ αύριο στις 18.00.

● Ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας διοργανώνει σήμερα συλλαλητήριο στις 2 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι ιατρικοί επισκέπτες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τους, δεν είναι υπεύθυνοι για τις φαρμακευτικές δαπάνες και τα χάλια των νοσοκομείων. Είναι μισθωτοί με εξαρτημένη εργασία. Οι ιατρικοί επισκέπτες ζητούν συνάντηση με την υπουργό Υγείας για να αποσύρει την εγκύκλιο που απαγορεύει την εργασία σε 8.000 εργαζομένους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !