Φορολογικό νομοσχέδιο - φάρσα

0
Θα πρέπει να απογοήτευσε ακόμα και τους πιο καλόπιστους πασόκους το φορολογικό νομοσχέδιο, τις βασικές ρυθμίσεις του οποίου παρουσίασε προχθές η κυβέρνηση. Όταν προ τριών εβδομάδων επιβλήθηκαν τα εκδοροσφαγικά μέτρα εις βάρος των μισθωτών, η κυβέρνηση ομολογούσε ότι είναι άδικα και υποσχόταν ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο θα αποδείκνυε ότι είναι αποφασισμένη να απαλύνει την αδικία και να βάλει αναπτυξιακές παραμέτρους στο κατ' εξοχήν υφεσιακό πρόγραμμα που επέβαλε.

Είναι προφανές ότι το φορολογικό νομοσχέδιο "βγάζει τη γλώσσα" στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι είναι πλέον και επισήμως "μαλάκες", αφού η αδικία σε βάρος τους έχει ομολογηθεί δια χειλέων πρωθυπουργού και η επίδειξη "εθνικής υπευθυνότητας" εκ μέρους τους έχει προεξοφληθεί.

Διότι τί αλλο εκτός απο κοροιδία μπορεί να θεωρηθεί η μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου όταν αυξάνεται η φορολόγηση της εργασίας; Και αν για την επιλογή αυτή προφασιστούν για μία ακόμα φορά "αναπτυξιακούς λόγους", για την απαλλαγή από τη φορολόγηση όλων αυτών που η ίδια η κυβέρνηση κατήγγειλε για προκλητική και σκαστή φοροδιαφυγή, τι έχει να πει;

Ποιες Βρυξέλλες και ποια Φραγκφούρτη επέβαλαν στην κυβέρνηση να αφήσει και πάλι στο απυρόβλητο ταξί, φορτηγά, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πρακτορεία, βενζινάδικα κ.λπ. Με σιγουριά μπορεί κανείς να πει ότι αυτά είναι επιλογές Αθηνών και όχι Βρυξελλών.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι αυτό που συμπλέκει γλυκά το νόμιμο με το ηθικό: Ο κ. Παπακωνσταντίνου υιοθέτησε την πρόταση Καρατζαφέρη να επιστρέψει στην Ελλάδα το "μαυρο χρήμα", χωρίς πόθεν έσχες και να ξεπλυθεί κανονικότατα με την επιβολή φόρου 5%. Δηλαδή να φέρουν στην Ελλάδα τα κλεμμένα και τις μίζες και να τους πούμε και ευχαριστώ. Και σε 20 χρόνια να τους χρίσουμε και ευεργέτες!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !