Στο φως τα στοιχεία των κερδοσκόπων της χρεοκοπίας.

0
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», αποφασίστηκε η αποκάλυψη των επενδυτών που εμπλέκονται σε συναλλαγές χρηματοπιστωτικών παραγώγων, όπως τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (Credit Default Swaps ή CDS). Ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός DTCC Trade Information Warehouse θα παρέχειι εφεξής όλα τα στοιχεία στις ενδιαφερόμενες εποπτικές αρχές.
Αρχικά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα των FT, ο οργανισμός αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες με τα ονόματα των επενδυτών που συμμετείχαν σε αγοραπωλησίες για τα CDS δηλώνοντας οτι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πάγια πρακτική που ακολουθούσε στονα μη δίνει τα στοιχεία αυτά, χωρίς της συναίνεση των τραπεζών και των άλλων επενδυτών.
Το γεγονός ελιχε προκαλέσει ανησυχία στις εποπτικές αρχές της Ευρώπης, οι οποίες σχεδίαζαν να ζητήσουν τη δημιουργία ενός αντίστοιχου ευρωπαϊκού οργανισμούS. Κατόπιν τούτων, η DTCC υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση μετά την πίεση που άσκησαν η Ελλάδα μαζί με άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, στέλνοντας επιστολή σε όλες τις εποπτικές αρχές, στην την οποία ανέφερε ότι "οι εποπτικές αρχές και άλλοι δημόσιοι φορείς μπορούν να αναμένουν, μετά από αίτησή τους, ότι τα ονόματα των συναλλασσόμενων θα περιλαμβάνονται στις πληροφορίες που θα τους δοθούν".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !