40 χρόνια δουλειάς για χαμηλότερες συντάξεις

0
Κομμένο και ραμμένο στις επιταγές της Κομισιόν είναι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο πήρε το πράσινο φώς από το υπουργικό συμβούλιο θα κατατεθεί σε 2 εβδομάδες στη Βουλή.
Το σχεδιο πριμοδοτεί τη σύνταξεις μετά από 37-40 χρόνια δουλειας και αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού τους σύνταξης από το 2018, κάτι που οδηγεί σε περικοπες έως και 30% τις συντάξεις πάνω από 800 ευρώ.
Από το 2013 έως το 2018 θα ισχύσει μικτό σύστημα υπολογισμού των συντάξεων ώστε η προσαρμογή να είναι σταδιακή. Η βασική σύνταξη των 360 ευρώ θα χορηγείται σε όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους μετά τη συμπλήρωση του 65ου έτους και μάλιστα με εισοδηματικά κριτήρια .
Από την απόφαση θα βγουν χαμένοι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που σήμερα βγαίνουν στη σύνταξη στα 60, με 35ετία, όσοι υπάγονται στα βαρέα και οι μητέρες ανηλίκων που στο εξής θα συνταξιοδοτούνται στα 55.
Φόρος τύπου ΛΑΦΚΑ για τις συντάξεις πάνω από 1400 ευρώ θα επιβληθεί από φέτος ενώ από του χρόνου θα αρχίσουν οι περικοπές στις πρόωρες συντάξεις.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί κατά 2 χρόνια (από τα 61,4 στα 63,5) ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης.
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό αποτελούν μαζί με το φορολογικό το καλό χαρτί της κυβέρνησης για να περάσει με καλό βαθμό σε 10 μέρες τις εξετάσεις των ελεγκτών της Κομισιόν.
Ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυψαν την αγωνία τους αν τα επώδυνα μέτρα περάσουν και στην κοινωνία χωρίς έντονες αντιδράσεις
Μετά το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, άμεσα θα προωθηθεί και η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο δημόσιο από το 2013.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !