Η Ελλάδα προσφεύγει στον μηχανισμό ΔΝΤ-ΕΕ

0
Την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά. Άλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα» δήλωσε.


Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για ακατανόητα λάθη και εγκληματικές επιλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οπως χαρακτηριστικά είπε τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009 «θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όλοι μας κληρονομήσαμε - η σημερινή Κυβέρνηση και Ελληνικός λαός - ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί».
«Ελπίζαμε ότι η απόφαση θα αρκούσε και θα συνέτιζε τις αγορές, όμως οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία. Και σήμερα η κατάσταση απειλεί να αποδομήσει όχι μόνο τις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και την ομαλή πορεία της ελληνικής οικονομίας» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, «μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό.Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά».
Όπως τόνισε «μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας» αναφέροντας ότι «ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες».
Καταλήγοντας διατύπωσε την απόλυτη βεβαιότητά του «ότι θα τα καταφέρουμε. Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας εαυτό».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !