Σύσκεψη για τη συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών.

0
Τις τελικές αποφάσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, ανακοινώνει η κυβέρνηση. Το θέμα εξετάζεται στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ.Σαχινίδης

Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προτίθεται να καταργήσει το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας και να συγχωνεύσει οκτώ ιδρύματα-«φαντάσματα» στον τομέα της Πρόνοιας.
Μελετάται, επίσης, η συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος.
Προς κατάργηση βαίνουν η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, η Σχολή Επιμόρφωσης που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, όπου ήταν πρόεδρος ο Π.Μολυβιάτης.
Υπό κατάργηση είναι και οι ακόλουθοι οργανισμοί: Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, εταιρείες διανομής αερίου, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου.
Το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει να συγχωνευτούν ο ΗΣΑΠ με τη Μετρό ΑΕ, η ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !