Αποσύρθηκε διάταξη που επέτρεπε προσλήψεις με παράκαμψη του ΑΣΕΠ

0
Τμήμα της νομοθετικής διάταξης που έδινε τη δυνατότητα για προσλήψεις στο δημόσιο και χωρίς τη γνώμη του ΑΣΕΠ η οποία περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις, απέσυρε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως ανέφερε ο υπουργός, η κυβέρνηση δεν δέχεται ούτε «υποψία μομφής».
Η επίμαχη διάταξη αφορά στην αντιμετώπιση εκτάκτων ή επειγουσών αναγκών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (αρθ.2 παρ.18) η νομιμότητα των οποίων ελεγχόταν από το ΑΣΕΠ εντός 10 ημερών. Με την πάροδο όμως αυτού του διαστήματος, οι διαδικασίες αυτές θα συνεχιζόντουσαν "και χωρίς τη γνώμη του ΑΣΕΠ" κάτι που αποτέλεσε αφορμή για τη Νέα Δημοκρατία να καταγγείλει "αδιαφάνεια", προκαλώντας την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στην ομιλία του, καταλόγισε μικροπολιτικές σκοπιμότητες στη Ν.Δ και στη συνέχεια αφαίρεσε την επίμαχη διατύπωση. « Δεν δεχόμαστε ούτε μύγα στο σπαθί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ζήτησε χρόνο έτσι ώστε να συννενοηθεί με το επιτελείο του σχετικά με την τελική διατύπωση, για να ανακοινώσει στη συνέχεια πως αποσύρει το εδάφιο.

Στην δήλωση του Χρ. Πρωτόπαπα πως « αν παραλειφθεί η διάταξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν προσλήψεις μερικής απασχόλησης» ο Α. Λοβέρδος απάντησε « γαία πυρί μειχθήτω, η χώρα είναι σε δύσκολη φάση».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !