Γ. Παπανδρέου: Αναγκαίες οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

0
Η πολύ χαζός είναι η κάνει τον χαζό.

Αναγκαία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την περικοπή των αποζημιώσεων απόλυσης υπονοώντας ότι ήταν απαραίτητη κίνηση για να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, προέταξε ως προτεραιότητα τη διάσωση της χώρας.

Αναφορικά με την ανατροπή που φέρνει στις εργασιακές σχέσεις το προεδρικό διάταγμα Λοβέρδου, άφησε να εννοηθεί ότι το Δημόσιο θα επιδοτήσει τη διαφορά του μισθού μαθητείας από το βασικό μισθό (σύμφωνα με το κείμενο που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας, ο ΟΑΕΔ δύναται να χρηματοδοτήσει τους νέους, αλλά δεν υποχρεούται). Δήλωσε ότι στόχος είναι να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας. Εξάλλου μίλησε και για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζομένων.

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου προανήγγειλε ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας.

Έκανε λόγο για μάχη της κυβέρνησης με την τρόικα, με κύριο σημείο τριβής την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας ότι η διασφάλιση του εισοδήματος αποτέλεσε προτεραιότητα στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου στις εργασιακές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει θυσίες, αλλά όπως τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε κάνει τις επιλογές που έκανε, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε ούτε για πληρωμή μισθών και συντάξεων, ούτε για το ασφαλιστικό σύστημα. Αντιθέτως, υποστήριξε (ύστερα και από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα) ότι σήμερα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

Ζήτησε για ακόμη μια φορά τη συναίνεση πολιτών, φορέων και κομμάτων, ώστε να προχωρήσουν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, τις οποίες αποκάλεσε αναγκαίες. Πρόσθεσε ότι αποτελούν εγγύηση ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη επιπλέον μέτρων που θα πλήττουν το εισόδημα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !