Γιούχα σε Ξυνίδη, σκληρή κριτική σε Λοβέρδο

0
Ο φόβος των αντιδράσεων από βουλευτές περιόρισε χρονικά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Τρίτης.
Στη συνεδρίαση προσήλθε και ενημέρωσε για τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, όμως το λόγο έλαβαν μόλις τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.



Ο φόβος των αντιδράσεων από βουλευτές περιόρισε χρονικά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Τρίτης.

Στη συνεδρίαση προσήλθε και ενημέρωσε για τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, όμως το λόγο έλαβαν μόλις τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Παρά ταύτα τουλάχιστον τρεις από τους ομιλητές, η Κατερίνα Περλεπέ, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Γιώργος Φλωρίδης άσκησαν σκληρή κριτική για τις ρυθμίσεις, ενώ ο Δημήτρης Κουσελάς ήταν πιο ήπιος, καταθέτοντας σειρά προτάσεων για τη βελτίωση των ρυθμίσεων – στο σημείο αυτό μάλιστα δέχθηκε την παρατήρηση του Χρήστου Πρωτόπαπας, ο οποίος του επισήμανε ότι ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε ιδέες και σκέψεις που του είχε εκμυστηρευτεί και τελικά τις παρουσίασε ως δικές του.
Η κυρία Περλεπέ ξεκαθάρισε ότι δεν αντιλαμβάνεται την αξία μέτρων, που πάνε την ελληνική κοινωνία εκατό χρόνια πίσω και δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος.
Ο κ. Φλωρίδης ζήτησε με νόημα να μάθει πόσες επιχειρήσεις ευνοούνται και πόσους εργαζόμενους αφορούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, υπονοώντας ότι ουσιαστικά ευνοούνται οι πολυεθνικές εταιρίες.
Ο κ. Κουτσούκος αντέδρασε έντονα στον δηκτικό τρόπο με τον οποίο σχολίασε ο κ. Λοβέρδος τις αντιδράσεις βουλευτών τις τελευταίες ημέρες. Ο βουλευτής Ηλείας σημείωσε με δυσφορία ότι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και δεν είναι μαθητές, που τους μαλώνει ο δάσκαλος.

Τελικά, επειδή δε μίλησαν πολλοί βουλευτές η συνεδρίαση θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη.

Ένταση στην Ιπποκράτους

Σκηνές απείρου κάλους, τώρα, διαδραματίστηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Τετάρτης όταν και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για να συζητηθούν οι προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο ασφαλιστικό και το εργασιακό.

Ο γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης βρέθηκε αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες δεκάδων συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έφτασαν μέχρι τα γιουχαΐσματα.
Μάλιστα η κατάσταση ξέφυγε κάποια στιγμή τόσο πολύ, που ανέβηκαν στον πέμπτο όροφο, όπου γίνονταν η
συνεδρίαση, ακόμη και οι αστυνομικοί, της φρουράς του κτηρίου, σε μια προσπάθεια να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε χειροδικίες.
Αποτέλεσμα του εκρηκτικού κλίματος, που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη ήταν να αποχωρήσει σχεδόν εκδιωκόμενος ο κ. Ξυνίδης από τη σύσκεψη και υπό τις φωνές στελεχών, που ζητούσαν να αλλάξει άρδην η κυβερνητική πολιτική.
Τα πνεύματα αγρίεψαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας του κόμματος κ. Ξυνίδης. Κάποιος του φώναξε «τι ήρθες εδώ με τη γραβάτα;». Εκείνος απάντησε «έχεις κανένα πρόβλημα με τη γραβάτα;», για να γίνει ο εξής διάλογος: «Ναι έχω», «τότε να τη βγάλω», «να τη βγάλεις αμέσως».
Όταν προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ των μέτρων, ζητώντας τη στήριξη των κομματικών στελεχών, βρέθηκε προομαδικής αποδοκιμασίας, ειδικά με την αποστροφή του ότι «τα αριστερά κόμματα ξεχωρίζουν από τα δεξιά στην οικονομικής τους πολιτική». «Μα τότε το ΠΑΣΟΚ είναι ακροδεξιό κόμμα» φώναξαν αρκετοί από τους συνδικαλιστές.
Όταν ανέπτυσσε την άποψή του περί των κινδύνων, που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα και εκ των οποίων η κυβέρνηση αποφάσισε τις συγκεκριμένες πολιτικές η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Μία αποστροφή του ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε να κινητοποιηθεί το κόμμα έκανε έξαλλους δεκάδες συνδικαλιστές, που άρχισαν να
φωνάζουν «ντροπή» και «μας κοροϊδεύετε».
«Ο πρόεδρος από την αρχή μου είπε Σωκράτη θέλω να λειτουργεί το κόμμα και όλα τα στελέχη επέμεινε ο κ. Ξυνίδη,
για να αντιμετωπίσει τη θυμηδία των παρισταμένων, οι οποίοι αντέδρασαν με ένα νευρικό γέλιο!
Ο κ. Ξυνίδης αναγκάστηκε ουσιαστικά να διακόψει την παρέμβασή του και να αποχωρήσει κακήν κακώς.
Νωρίτερα αλλά και αμέσως μετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον συνδικαλιστικό χώρο, όπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Νίκος Φωτόπουλος και ο Χρήστος Σουλελές εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με την κυβερνητική πολιτική την οποία χαρακτήρισαν εκτός ιδεολογικού και κοινωνικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ και ζήτησαν να αποσυρθούν αμέσως οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το εργασιακό.

Σημειωτέον ότι παρών στη σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !