Πέντε έτη θα διαρκέσει συνολικά η κηδεμονία της τρόικας

0
Πέντε έτη θα διαρκέσει συνολικά η κηδεμονία της τρόικας στην Ελλάδα και όχι τρία όπως αναφέρεται, σύμφωνα με δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών. Η κυρία Λαγκάρντ σε συνένευξή της στο BBC δήλωσε πως για τα πρώτα τρια έτη η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τίποτα ενώ για τα επόμενα δυο έτη θα έχει 24 μηνιαίες καταβολές. Παράλληλα υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και πως αυτό το εγγυάται η Ευρωζώνη καθώς είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις χώρες.



Πέντε έτη θα διαρκέσει συνολικά η κηδεμονία της τρόικας στην Ελλάδα και όχι τρία όπως αναφέρεται, σύμφωνα με δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών. Η κυρία Λαγκάρντ σε συνένευξή της στο BBC δήλωσε πως για τα πρώτα τρια έτη η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τίποτα ενώ για τα επόμενα δυο έτη θα έχει 24 μηνιαίες καταβολές. Παράλληλα υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και πως αυτό το εγγυάται η Ευρωζώνη καθώς είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις χώρες."Ξέρω ότι ορισμένοι οικονομολόγοι κάνουν υπαρξιακά όνειρα», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ και πρόσθεσε: «Τους ευχαριστεί να στήνουν τέτοιου είδους πένθιμα σενάρια... Προσωπικά επικεντρώνομαι στο τι θα επιτρέψει στην ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη και να υποστηρίξουμε όλοι μαζί το ευρώ γιατί το ευρώ είναι ένα νόμισμα αξιόπιστο και σταθερό για όλους μας».
Στη συνέντευξη του προηγήθηκε της συνόδου των G-20 η Κριστίν Λαγκάρντ επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την κόντρα Γαλλίας-Γερμανίας υποστηρίζοντας πως και οι δυο χώρες έχουν κοινό στόχο τη διατήρηση της ανάπτξης και τον εξορθολογισμό των δημοσίων οικονομικών

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !