Αύριο ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το Μνημόνιο

0
Στα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας, Μνημόνιο, εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομία, θα απαντήσει αύριο από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των τριών αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα απαντήσει στην «ώρα του πρωθυπουργού» στις ερωτήσεις, της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά θέματα, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για
την κατάσταση στην οικονομία και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξη Τσίπρα για το Μνημόνιο.



Μετάθεση του ασφαλιστικού-εργασιακών για αύριο

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παρουσιαστούν αύριο σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τα νομοσχέδια, που αφορούν στο ασφαλιστικό στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Πριν τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου προηγήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες των δυο νομοσχεδίων και διευθετήθηκαν όσα ζητήματα παρέμεναν ανοιχτά.

Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνει θέματα κατάρτισης τριετών προϋπολογισμών, θέματα που αφορούν το Ταμείο για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και θέματα που αφορούν την ατζέντα 2020 του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η αναβολή δόθηκε για να υπάρξει χρόνος για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής και τις συνεχιζόμενες επαφές με τους εκπροσώπους της τρόικας, υπό τον φόβο των αντιδράσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ευρύτερης εργασιακής αναταραχής.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι συνεδριάσεις του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ και της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων στις οποίες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικιών ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφορετική η αγγλική έκδοση του μνημονίου

Επιπλέον μέτρα για την ελληνική οικονομία περιέχει η αγγλική έκδοση του μνημονίου σε σχέση με την ελληνική που ψηφίστηκε στη Βουλή, καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα μέτρα στην αγγλική έκδοση, προβλέπεται να ισχύσουν αμέσως τα όρια ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη, ενώ οι αιτήσεις συνταξιοδότησης θα «παγώσουν» και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να απαντήσουν εάν θα εφαρμόσουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !