Βροντερό «όχι» για ασφαλιστικό και εργασιακό

0
Ηχηρο μήνυμα να μην περάσουν τα επώδυνα μέτρα και να γυρίσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας έστειλαν χθες πάνω από 20.000 διαδηλωτές που σχημάτισαν κλοιό γύρω από τη Βουλή για τουλάχιστον 3,5 ωρες καθώς μέσα στο κοινοβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο...........



Ηχηρο μήνυμα να μην περάσουν τα επώδυνα μέτρα και να γυρίσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας έστειλαν χθες πάνω από 20.000 διαδηλωτές που σχημάτισαν κλοιό γύρω από τη Βουλή για τουλάχιστον 3,5 ωρες καθώς μέσα στο κοινοβούλιο βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Οι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο Πεδιον του Αρεως και έκαναν πορεία προς τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα κατά των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το εργασιακό που επέβαλε η Τρόικα. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η συμμετοχή στην απεργία αλλα και τα συλλαλητήρια ήταν καθολική. Το 100% άγγιξε στα Ναυπηγεια Σκαραμαγκά, τα Διυλιστήρια, τα λιμάνια, ενώ σε ΔΕΚΟ και τράπεζες το 95%.
Ορισμένα άτομα επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κρατώντας ένα τεράστιο πανό στα χέρια τους, αλλά απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε ρίψη χημικών. Την ίδια ώρα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών μπροστα από το ξενοδοχείο ''Μεγάλη Βρετανια''. Ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε και στην Πανεπιστημιου μεχρι την Ομόνοια. Νεαροι πέταξαν πέτρες και καδρονια σε καταστήματα, και διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και καπνογόνων. Μάλιστα στο Μετρο της Ομονοιας διμοιριες των ΜΑΤ έφτασαν μεχρι στους συρμούς όπου υπηρχαν διαδηλωτες και προχώρησαν σε προσαγωγές. Συνολικά έγιναν 6 συλληψεις και 13 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων . Παρόντες στη συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως αλλά σε διαφορετικά σημεία ήταν και οι κ. Τσίπρας και Κουβέλης.
Ξεχωριστή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος όπου συμμετείχαν περίπου 5 χιλαδες διαδηλωτές οι οποίοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά της πλατείας ενώ ύψωσαν ένα τεράστιο πανό, όπου αναγραφόταν «ΠΑΜΕ. Να ακυρωθεί το μνημόνιο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !