Οι διαφωνούντες συμφωνήσαν και πάλη.

0
Παγώνουν και στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί για φέτος μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν πριν από λίγο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Μικρές αυξήσεις με κριτήριο τον πληθωρισμό της ευρωζώνης προβλέπονται για το 2011 και το 2012.


Βάσει του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων οι κατώτερες μηνιαίες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα δεν μεταβάλλονται για φέτος και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011 για να δουν αυξήσεις στους μισθούς τους. Υπολογίζεται πως ο βασικός μισθός των 740 ευρώ σήμερα θα ανέρχεται τον επόμενο Ιούλιο στα 750 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι του 2012 θα υπάρξει άλλη μια μικρή αναπροσαρμογή που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μισθού στο επίπεδο των 760 ευρώ.
Όπως αναφέρεται διατηρείται ο 13ος και 14ος μισθός με νόμο ενώ για κάθε εργαζόμενο, οι εργοδότες θα καταβάλουν 20 ευρώ το χρόνο σε ταμείο για κατασκηνωτικές ανάγκες παιδιών, ανέργων και χαμηλόμισθων. Ακόμη προωθείται διεύρυνση της περιόδου καταβολής του επιδόματος ανεργίας από 12 σε 18 μήνες, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, κάτι που απαιτεί αλλαγή νομοθεσίας.
Στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται επίσης ρητή αναφορά για το επίδομα αδείας και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα οποία χαρακτηρίζονται πλέον ως τακτικές αποδοχές.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις "έχουν περάσει από 40 κύματα", προσθέτοντας πως οι δυσμενέστεροι όροι είναι η "υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και η εισαγωγή της στη μέγγενη της τρόικας και του μνημονίου που προέβλεπε ρητά πάγωμα των μισθών".

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε πως «Ως Νέα Δημοκρατία, χαιρετίζουμε την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Θεωρούμε το γεγονός αυτό, ως ένα πάρα πολύ σημαντικό δείγμα της ωριμότητας και της σοβαρότητας των κοινωνικών εταίρων».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !