ΔΝΤ: Πάτε καλά, "ξεφορτωθείτε" τον ΟΣΕ

0
Ευημερούν οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας κατά το ΔΝΤ καθώς αν και η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται λόγω του περιορισμού των κρατικών δαπανών εν τούτοις η κατάσταση σε αυτό το πεδίο εξελίσσεται καλύτερα από τις προσδοκίες. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ επισημαίνει ότι ο πληθωρισμός ξεπερνά τις προβλέψεις.
Σημειώνεται ακόμη ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου το βάρος της προσαρμογής να διαμοιραστεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και να προστατευθούν οι πιο αδύναμες ομάδες.
Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι προχωρά βάσει προγράμματος. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή σχετικά με τις δαπάνες των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των ΔΕΚΟ, που, όπως αναφέρεται, δεν ελέγχονται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Θετική είναι η αποτίμηση για την προώθηση του «Καλλικράτη», που, όπως αναφέρεται, θα μειώσει τον αριθμό των τοπικών αρχών και κατ' επέκταση τις δαπάνες, ενώ επισημαίνονται οι πρόνοιες του νέου νόμου για την αποκέντρωση εξουσιών. Ανάλογα σχολιάζονται και κινήσεις όπως η προσπάθεια εξυγίανσης του ΟΣΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !