Νέοι φόροι 4,5 δισ. ευρώ από το 2011

0
Αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων για μείωση του δημόσιου ελλείμματος στο 7,6%, προβλέπει το Μνημόνιο.

Νέα δέσμη μέτρων που θα αποδώσουν πρόσθετους άμεσους και έμμεσους φόρους το 2011 κατά 4,5 δισ. ευρώ προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,6% του ΑΕΠ, από το 8% που θα κλείσει φέτος.
Ο φιλόδοξος στόχος, που προβλέπεται στο Μνημόνιο, θα αποτυπωθεί στο σχέδιο του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, που κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.
Χωρίς να χρειαστεί να καλυφθούν το 2011 οι υστερήσεις του 2010, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν κατά 2,58 δισ. ευρώ, και θα διαμορφωθούν στα 33,61 δισ. ευρώ, από 31,03 δισ. ευρώ, φέτος.



Οι άμεσοι φόροι θα αυξηθούν κατά 1,93 δισ. ευρώ (10,8%) και θα διαμορφωθούν σε 19,70 δισ. ευρώ, από 17,78 δισ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα φτάσουν φέτος. Η δημοσιονομική προσαρμογή θα απαιτήσει περισσότερα μέτρα και στο σκέλος των δαπανών όσο και στο σκέλος των μη φορολογικών εσόδων.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας τη Δευτέρα παραδίδουν στον υπουργό Οικονομικών την έκθεση με τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματά τους, μετά τους διεξοδικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν στη χώρα μας.

Οι συστάσεις των ελεγκτών αφορούν τα δημοσιονομικά και τις διαρθρωτικές αλλαγές, με αιχμή την εξυγίανση του ΟΣΕ, τη μείωση των δαπανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Το κείμενο, που θα συνυπογραφεί από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και θα είναι δεσμευτικό, θα κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Αυγούστου και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκταμιευτεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !