Τα σενάρια για το πετρέλαιο θέρμανσης και τον ΦΠΑ

0

Άκουσα σήμερα της δηλώσεις του Σαχινίδη και πραγματικά ο άνθρωπος αυτός με εντυπωσίασε, απλά είπε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει κάποιες δέσμευσης απέναντι στο ΔΝΤ και την ΕΕ και πρέπει να είναι συνεπής . Ρε μεγάλε έμενα με ρώτησες, μονοί σας πήρατε αυτές της απόφασης και τώρα τα φορτώνετε στην πλάτη μου?

Σχέδιο κατάργησης του χαμηλού συντελεστή φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να βρεθούν τα έσοδα ώστε να μην μεταταχθούν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σε συντελεστή ΦΠΑ 23%. Το γεγονός παραδέχθηκε σήμερα και ο αρμόδιος υφυπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης, εξηγώντας ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η συζήτηση «δημιουργεί και πάλι ένα κλίμα φόβου»
Όπως επισήμανε ο Φίλιππος Σαχινίδης σε εκπομπή του MEGA η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά σενάρια, για τον ΦΠΑ "προκειμένου να μη σημειωθούν αυξήσεις στις τιμές σε είδη ευρείας κατανάλωσης". Ο υφυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι "έκπληξη για εμάς και την τρόικα" ήταν το γεγονός πως οι επιχειρήσεις αντί να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, μετακύλησαν το βάρος στους καταναλωτές.

Δηλαδή, δεν απέκλεισε ακόμη και αν αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης να αυξηθούν και κάποια προϊόντα από τον συντελεστή 11%. Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης στη λήψη πρόσθετων μέτρων, δήλωσε πως "όλα τα μέτρα που αυτή τη στιγμή συζητούμε αφορούν στο 2011". "Θέλουμε τη συναίνεση της κοινωνίας, να συμμετέχουν όλοι με βάση τις δυνατότητες που έχουν, θα κληθούν όλοι με το νέο νομοσχέδιο να πληρώσουν, ακόμη και οι επιχειρήσεις", τόνισε ο υφυπουργός ερωτηθείς για τις κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !