Στο ΣτΕ κατά του μνημονίου η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

0
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου προσέφυγε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων της ΔΕΗ, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία η περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και του επιδόματος αδείας για όσους έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.
Η περικοπή των δώρων αλλά και του επιδόματος έγινε σε εφαρμογή του μνημονίου, κατά του οποίου τώρα στρέφεται και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

 Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι η περικοπή των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας. Και αυτό γιατί εκτός του ότι κάνει δυσμενή διάκριση για μια κατηγορία εργαζομένων, το όριο των 60 ετών που τίθεται ως προϋπόθεση για τη μη χορήγηση των δώρων είναι αυθαίρετο και δεν επιβάλλεται από λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Κατά του μνημονίου έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, όπως και άλλοι επαρχιακοί Δικηγορικοί Σύλλογοι, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, μηχανικοί, συνταξιούχοι, κ.λπ.
Οι υποθέσεις αυτές πρόκειται να συζητηθούν στις 8 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !