Ένας χρόνος πράσινη ανάπτυξη ή φυτεύοντας μνημόνια.

0
Μάλλον έχουν μπερδέψει τις κασέτες εκεί στην κυβέρνηση και παίζουν πότε τη μια, πότε την άλλη ενίοτε και τις δύο ταυτόχρονα. Έτσι σε πανηγυρικές δηλώσεις τους για τα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης πρωθυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκαν ότι μέσα σε ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι δεν έκανε κανείς σε 30 χρόνια...........






Με άλλα λόγια οι δηλώσεις όλο περηφάνια και καμάρι γι’ αυτή τη συμπύκνωση του πολιτικού χρόνου σε μια 12μηνη γιωργοπαπανδρεϊκή (τοξική) ταμπλέτα (χώρια που αυτό για το οποίο επιχαίρουν δεν είναι άλλο από μια ανεπανάληπτη στα μεταπολεμικά χρονικά «πατητή» στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας), δείχνουν ομολογία πως τα επώδυνα μέτρα της τριπλής επιτήρησης ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ αποτελούν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Και άρα όσα ειπώθηκαν προεκλογικώς περί λεφτών που υπάρχουν, περί αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό γιατί διαφορετικά θα πληγεί η αγορά και η ανάπτυξη, ήταν ψέμματα.


Προφανώς, η παραπάνω δήλωση έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τύπου «κι εγώ είμαι κατά του μνημονίου» ή «αν ήμουν απλός πολίτης κι εγώ θα διαδήλωνα» ή με την πιο πρόσφατη δήλωση στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ότι ένιωσε φόβο από την τρομοκρατία των αγορών (άρα σύρθηκε); Έρχεται σε αντίθεση με διλήμματα του τύπου χρεοκοπία ή μνημόνιο, και δηλώσεις ούτε εμείς θέλουμε το μνημόνιο αλλά είναι αναγκάιο κακό. Και κυρίως προς την θέση – καραμέλα ότι σε συνθήκες μη κρίσης το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό (αλλά σε συνθήκες κρίσης δεν έχει ιερό και όσιο, ο νεοφιελευθερισμός του βγαίνει κι απ’ τ’ αυτιά).

Τελικά, ήθελε ο Γιώργος ή αναγκάστηκε; Μεταξύ μας ρητορικό είναι το ερώτημα...

Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός μας δεν ιδρώνει καθόλου από το αν παρουσιάζεται ανακόλουθος ενώπιον των πολιτών, ακόμα κι ενώπιον των ΜΜΕ που στο κάτω κάτω ως επί το πλείστον είναι μαζί του. Δεν ιδρώνει καν αν αυτά που λέει ακούγονται ως ψέμματα και φτηνή κοροϊδία. Τραβάει το δρόμο του ατάραχος γιατί επέλεξε να είναι τύπος και υπογραμμός απέναντι στους πιστωτές. Με το αζημίωτο κατά πως φαίνεται.

Το κακό για μας είναι ότι, όπως μας ενημέρωσε και στις επετειακές του δηλώσεις, θα συνεχίσει να έχει τα μανίκια σηκωμένα... για δεύτερο χρόνο... Πάμε!

www.topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !