Ομολογία για τα τοξικά ομόλογα.

0
 Με τις καταθέσεις, της προϊσταμένης διεύθυνσης φορέων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μαρίας Διαμαντοπούλου, καθώς και των γενικών διευθυντών των Τραπεζών EUROBANK και ALPHA BANK, Καραβία και Φιλαρέτου, συνέχισε σήμερα τις εργασίες της η Εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κατάθεση της κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξαν ότι "αποκαλύφθηκαν παραπλανητικές δηλώσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκ μέρους χρηματιστηριακών εταιριών, θυγατρικών Τραπεζών που ενεπλάκησαν το 2006 στις αγορές δομημένων ομολόγων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία".





Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, "η μάρτυρας παραδέχθηκε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει διενεργήσει σχετικό έλεγχο, παρά την φερόμενη ύπαρξη στοιχείων για χρηματιστηριακές Τραπεζών που πωλούσαν δομημένα στα Ασφαλιστικά Ταμεία στο 100% την ίδια στιγμή που σε άλλους επενδυτές τα πωλούσαν στο 72%".

Ακόμα, το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι με τις καταθέσεις των κ κ Καραβία και Φιλάρετου "επιβεβαιώθηκε η κατ’ ελάχιστον άτυπη σχέση των τραπεζικών χρηματιστηριακών εταιριών με τα Ασφαλιστικά Ταμεία» και παράλληλα «ανεδείχθησαν στην Εξεταστική Επιτροπή οι διαφορές αγοράς και πώλησης των δομημένων αυτών προϊόντων ότι εισέφεραν σημαντικά κέρδη στις Τράπεζες με αντίστοιχη ζημία των Ασφαλιστικών Ταμείων".

"Αποδείχθηκε ανυπαρξία ελέγχου και αδικαιολόγητου ελλείμματος εποπτείας του συνόλου των συναρμοδίων φορέων και υπευθύνων προσώπων σε σχέση με την ανεξέλεγκτη προώθηση υπερτιμολογημένων δομημένων προϊόντων σε ασφαλιστικά ταμεία επί κυβέρνησης ΝΔ", υποστήριξαν ακόμα.

Αύριο αναμένεται να καταθέσουν στην Εξεταστική, οι τρεις υπεύθυνοι της Χρηματιστηριακής εταιρίας "Ακρόπολις", Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης, καθώς και ο Γιώργος Αποστολίδης. Αλλά ο συνήγορος του κ. Αποστολίδη, Αλέξης Κούγιας, έχει ζητήσει και πήρε λίγες μέρες αναβολή για την κατάθεση του πελάτη του, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !