Κουφάλες δημοσιογράφοι πως τα παρουσιάζετε έτσι τα πράγματα.

0
Διαβάζω και ακούω και πραγματικά εκπλήσσομαι , εισπράττω τόσο μεγάλο μισθό και παραπονιέμαι.
Τελικά πρέπει να είμαι μεγάλος μαλ.....................ας.
Είμαι οδηγός με 26 χρονιά προϋπηρεσία . 

Το ετήσιο εισόδημα μου για το 2009 είναι 28.660 χιλ. ευρώ.
Μέχρι τα 46 000 ευρώ είναι μεγάλη η διαφορά . 
Σταματήστε να λέτε ψέματα στον κόσμο .


Κι όμως, υπάρχει ΔΕΚΟ με μισθό υπαλλήλου που φθάνει τα 56.554 ευρώ ετησίως, δηλαδή κάπου 4.700 ευρώ το μήνα! Είναι η ΕΘΕΛ και βρίσκεται στη λίστα με τις πλέον ζημιογόνες εταιρίες του Δημοσίου ο δανεισμός των οποίων αυξήθηκε κατά οκτώ φορές μεγαλύτερος από τα έσοδά τους, από τα οποία το 78% καταβάλλεται σε μισθούς και επιδόματα. Δεν είναι να απορεί κανείς...
Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης λίστα με τις πιο προβληματικές και ζημιογόνες ΔΕΚΟ για το έτος 2009 από το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία περιγράφονται τα οικονομικά στοιχεία των εν λόγω επιχειρήσεων, με το μέσο όρο δανεισμού τους, τα καθαρά έσοδά τους και το ύψος των χρεών τους.

Παρατηρείται αύξηση κατά 31% στη διετία 2007- 2009 των ζημιών των 11 ΔΕΚΟ, ενώ τα συνολικά έσοδά τους μειώθηκαν πέρυσι κατά 6, 8% σε σχέση με το 2008. Ο καθαρός δανεισμός τους αποδείχτηκε 8 φορές μεγαλύτερος από τα ετήσια έσοδα.

Παράλληλα, δραματικές είναι και οι αυξήσεις σε μισθολόγια, με ταυτόχρονη μάλιστα μείωση προσωπικού, ενώ αυξημένες είναι και δανειοδοτήσεις σε σχέση με το 2008. Σε πέντε ΔΕΚΟ τα έξοδα είναι πέντε φορές μεγαλύτερα από τα έσοδα. Πρωταθλητής σε υψηλές ετήσιες αποδοχές εργαζομένων αποδεικνύεται ο ΗΣΑΠ.

Οι έντεκα αυτές ΔΕΚΟ είναι:

• ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ

• ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Α.Ε.

• ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

• ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε

• ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

• ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Α.Ε.

• ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ

• ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.

• ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε

• ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ

• ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τον αναλυτικό κατάλογο με πληροφορίες για τα οικονομικά μεγέθη της κάθε επιχείρησης και όπως προκύπτει από αυτά, το προβληματικό σκέλος για τις περισσότερες είναι οι υψηλές μισθοδοσίες.

Το συνολικό κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται σε 1.168.761.788 ευρώ το 2009. Το 78% των εσόδων καταβάλλεται σε αμοιβές, εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές των εργαζομένων.

Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία προκύπτει ακόμα ότι το μέσο κόστος μισθοδοσίας ανά εργαζόμενο ανέρχεται σε 40.772 ευρώ, αυξημένο κατά 6,5% έναντι του 2008. Ο συνολικός μέσος αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού ανέρχεται σε 21.627 εργαζόμενους μειωμένος κατά 4,5% έναντι του 2008.

Επιπλέον, από τα στοιχεία απορρέει ότι ο καθαρός δανεισμός των έντεκα ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 11.980.408.058 ευρώ, δηλαδή 8 φορές μεγαλύτερος από τα ετήσια έσοδα τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μέσος μισθός στις ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερος του Δημοσίου.

Η ΔΕΚΟ με τον μεγαλύτερο μέσο όρο είναι ο ΗΣΑΠ με 56.554 ευρώ ανά εργαζόμενο. Σε πέντε από τις έντεκα ΔΕΚΟ το συνολικό μισθολογικό κόστος ξεπερνάει τα έσοδα. Ο μέσος μισθός από το 2007 αυξήθηκε κατά 8% και ενώ ο αριθμός των εργαζομένων μειώνεται, το κόστος μισθοδοσίας αυξάνεται.

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !