Λωρίδες τραμ στην Αθήνα.

0
Είναι δυνατών το πιο αργώ ΜΜΜ να γίνει πιο γρηγορώ. Τι προσπαθείτε να αποδείξετε ότι δεν είστε χαζοί. Πότε θα το καταλάβετε, με της υποδομές που έχει η Αθήνα το τραμ δεν χωράει.
Τέλος στην πολύωρη αναμονή και στις δραματικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση δρομολογίων του τραμ βάζουν τα νέα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών για την αναπροσαρμογή του χάρτη των μέσων μαζικής μεταφοράς στο λεκανοπέδιο.




 Στο άμεσο χρονικό διάστημα, εκτός από τα προνομιούχα μέχρι σήμερα λεωφορεία και τρόλεϋ, λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας θα αποκτήσουν και τα τραμ, ενώ από τα τέλη η Οκτωβρίου μειώνει τους χρόνους κάλυψης των δρομολογίων του, χάρη στην πλήρη λειτουργία του «πράσινου κύµατος».Από τις λεγόμενες τραμολωρίδες αναμένεται ότι οι επιβάτες θα κερδίζουν τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά στις καθηµερινές µετακινήσεις τους από το Σύνταγµα προς το ΣΕΦ και τη Βούλα, αντίστοιχα, καθώς στις λωρίδες αυτές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία άλλων οχηµάτων, κυρίως στην οδό Αρδηττού, στο τµήµα της από τη Βασιλίσσης Ολγας έως τη Λεωφόρο Βουλιαγµένης και στις δύο κατευθύνσεις.
Στο τµήµα αυτό, οι συρµοί του τραµ σήµερα καθυστερούν έως και 5 λεπτά, λόγω της εισβολής των Ι.Χ. στο δίκτυό του.
Σε πρώτη φάση, οι επιβάτες του τραµ θα δουν από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου να συντοµεύει ο χρόνος των µετακινήσεών τους στο υφιστάµενο δίκτυο. Η φωτεινή σηµατοδότηση που θα δίνει πλέον απόλυτη προτεραιότητα στην κίνηση του τραµ στις διασταυρώσεις, έπειτα από καθυστέρηση έξι χρόνων, έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του δικτύου του τραµ.

Σήµερα, η διέλευση των οχηµάτων του τραµ από τις στάσεις γίνεται κάθε 7,5 λεπτά κατά τη διάρκεια της ηµέρας (τις ώρες αιχµής), κάθε 10 λεπτά τις βραδινές ώρες και κάθε 40 λεπτά τις νυχτερινές ώρες (τα Σαββατοκύριακα).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !