Legalize... φοροδιαφυγή.

0
 Γράφει η Κουκίδα

Βρέχει σφαλιάρες στο Μαξίμου. Ο πανικός διάχυτος γιατί αρχίζει σιγά-σιγά να βγαίνει στην επιφάνεια η πραγματικότητα που θα μετατραπεί σε χείμαρρο εξελίξεων μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Και άρχισε νέος κύκλος «διαρροών». Από την άλλη, οι ξένοι σπάνε το ιδιότυπο εμπάργκο δηλώσεων και ρίχνουν το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Έχουμε και λέμε:







 1. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάς Ντερούς «χτύπησε» σε κυριακάτικη εφημερίδα με πιο σκληρές (από του ‘Ολι Ρεν) δηλώσεις. Είπε ότι ακόμα είναι αδιευκρίνιστη η αναπροσαρμογή που θα γίνει στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας και ξεκαθάρισε ότι μας περιμένουν νέα μέτρα το 2011, γιατί αποτύχαμε στον στόχο των εσόδων και την καταπολέμηση της διαφυγής. Και τα δύο είναι υπό την ευθύνη του Παπακωνσταντίνου. Εμ σας τα λέγαμε ότι τα έχει πάρει η Κομισιόν με τα στοιχεία που δείχνουν παρατυπίες (για να το πούμε κομψά) και στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Αν δεν απατώμαι, εκείνο το διάστημα ο Καραμανλής ήταν μόνιμος θαμώνας της ταβέρνας «Το κοντοσούβλι» στην Ραφήνα. Ο ‘Ολι Ρεν δεν είναι διατεθειμένος να γίνει ο νέος Αλμούνια. Και επειδή οι δηλώσεις του για νέα μέτρα υποβαθμίστηκαν τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον Τύπο επανήλθε, έστω και εμμέσως. Και λίγες μόνο ώρες πριν τον διακαναλικό μονόλογο του George. Δεν χαμπαριάζει ο Φινλανδός από πολιτικές σκοπιμότητες.

2.Ξαναχτύπησε και ο Νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί (φίλος και σύμβουλος του George). Αυτή τη φορά μίλησε σε ελληνική εφημερίδα και είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση του χρέους (κοινώς την ελεγχόμενη πτώχευση). Εξήγησε και τους λόγους. Οι δηλώσεις έγιναν ΜΕΤΑ το βομβαρδισμό μας από το Μαξίμου ότι σκίζει η οικονομία. Φαίνεται ότι ο άνθρωπος κατάλαβε ότι οι προηγούμενες (ίδιες) τοποθετήσεις του σε ξένο πρακτορείο ειδήσεων χάθηκαν στην μετάφραση και δεν μεταδόθηκαν από τα ελληνικά μέσα.

3.Ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης έριξε την εξής ατάκα, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό : «Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας». Του ξέφυγε; O σώζων εαυτόν σωθήτω ; Τον έβαλε ο George; Άγνωστο

4.Οι Γαλλο-γερμανοί ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση στην σύνοδο κορυφής της Πέμπτης για αλλαγή της συνθήκης της Λισαβόνας που θα προβλέπει και την δυνατότητα αναδιάρθρωσης του χρέους μιας χώρας της ευρωζώνης.

Τα μηνύματα κινητοποίησαν το πράσινο επιτελείο και μας πλάκωσε στις διαρροές για -και καλά- επικείμενες αποφάσεις. Το τελευταίο μαργαριτάρι έχει να κάνει με την διαρροή του ΥΠΟΙΟ ότι εξετάζει προσωρινή κατάργηση του «πόθεν έσχες» (!!!) για την πρώτη κατοικία όσο διαρκεί το μνημόνιο. Κοινώς να μην χρειάζεται να εξηγήσεις που βρήκες τα λεφτά για να αγοράσεις σπίτι (ας πούμε 500.000 ευρώ) ενώ δήλωσες στην εφορία εισόδημα ας πούμε 15.000 ευρώ. Αν δεν είναι αυτό φοροδιαφυγή τότε τι είναι;;; Αν θυμάμαι καλά η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της την πάταξη της φοροδιαφυγής κυρίως από τους έχοντες και κατέχοντες. Και μέχρι χθες τασσόταν κατά τέτοιων (νεοδημοκρατικών έλεγαν) μέτρων. Διερωτώμαι ποιοι θα επωφεληθούν από τέτοια απόφαση. Άλλες διαρροές του ΥΠΟΙΟ έχουν να κάνουν με «σκέψεις» για αναστολή του φόρου υπεραξίας στο Χ.Α (σώπα καλέ), στην μείωση των τελών ταξινόμησης και φόρων πολυτελείας στα Ι.Χ (θα τρελαθούμε τελείως) και στην μείωση του παγίου φόρου στα τσιγάρα (αίσχος, διαμαρτύρομαι).

Βεβαίως όλα αυτά διαρροές είναι γιατί το μνημόνιο λέει άλλα.

Μπρος στο ενδεχόμενο να υποστεί μεγάλη ήττα η κυβέρνηση στις εκλογές, έβαλε πλάτη μέχρι και ο απομονωμένος Προβόπουλος. Ανέβαλε τα στρες-τεστ για τις ελληνικές τράπεζες για τις 15 Νοεμβρίου. Πόσα θα γίνουν αυτή την ημερομηνία Χριστούλη μου;

Έχω την εντύπωση ότι το ψευτο- δίλημμα : στήριξη ή εθνικές εκλογές είναι ένα μήνυμα που αφορά τους έξω και δη την ΕΕ, πριν την σύνοδο κορυφής της Πέμπτης. Να μπορέσει δηλαδή ο George να μεταφέρει στο Ελλάντα ότι όρθωσε το ανάστημα μέσα στην συνεδρίαση και είπε «μέχρι εδώ» και να μην βγει κανένας γερμανός ξεκάρφωτος να δηλώσει ότι «εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο..». Να το δηλώσουν ετεροχρονισμένα. Όπως ο Γιούνκερ. Η σε κανένα βιβλίο. Όπως ο Στάινμπρουκ...

www.topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !