Ηχηρό "όχι" των Γάλλων στο Σαρκοζί (vids)

0
Πάνω από 3,5 εκατομμύρια Γάλλοι βρέθηκαν για έκτη ημέρα στους δρόμους αντιδρώντας στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί.
Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει δηλώσει αμετακίνητος στη θέση του να ανεβάσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη και τα συνταξιοδότηση των δημόσιων υπαλλήλων από τα 65 στα 67.





“Ήταν καθήκον μου να πάρω τέτοιες αποφάσεις για το καλό της Γαλλίας” είπε την Τρίτη (19/10) ο Νικολά Σαρκοζί προκαλώντας την οργή των εργαζομένων.

Πάνω από 200 πόλεις και χωριά στη Γαλλία έχουν πλημμυρίσει από τους διαδηλωτές οι απεργίες των οποίων έχουν κυριολεκτικά παραλύσει τη χώρα.

Σε πολλές πόλεις σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ στο προάστειο του Nanterre οι συγκρούσεις φοιτητών με αστυνομικούς δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό τις τελευταίες 48 ώρες.
Σοβαρά επεισόδια με υλικές ζημιές έχουν γίνει στο Παρίσι και τη Λυόν.

Επεισόδια στους δρόμους.
Το μεγαλύτερο θέμα πάντως που έχει να λύσει η γαλλική κυβέρνηση από τις απεργίες είναι αυτό των καυσίμων καθώς μετά από 12 ημέρες συνεχόμενης απεργίας των βυτιοφορέων, η αγορά έχει στεγνώσει.
Προβλήματα έχουν αρχίσει να προκαλούνται στις δημόσιες συγκοινωνίες, αφού μόλις ένα στα δύο αεροπλάνα έχει αρκετά καύσιμα για να πραγματοποιήσει πτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η απεργία των βυτιοφορέων έχει δυσκολέψει τη ζωή των Γάλλων, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουν την απόλυτη στήριξη του γαλλικού λαού.
Δημοσκόπηση της Le Monde έδειξε ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 71%, το οποίο δηλώνει υπέρ της απεργίας.

Σοβαρές ελλείψεις στα καύσιμα

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !