«Ψαλίδι» 8% στους μισθούς των ΔΕΚΟ στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

0

Στις 18.882 ευρώ διαμορφώθηκαν -κατά μέσο όρο- οι αποδοχές εξαμήνου των 22.778 εργαζομένων στις 52 ΔΕΚΟ. Για την μισθοδοσία τους, δαπανήθηκαν περίπου 578 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 8%, λόγω μνημονίου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.





Τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των 52 ΔΕΚΟ στο πρώτο εξάμηνο του 2010, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κονδύλι της μισθοδοσίας στις συγκεκριμένες ΔΕΚΟ, είναι μειωμένο κατά 53 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2010. Το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει ότι έως το τέλος του έτους, το “ψαλίδι” στο κονδύλι της μισθοδοσίας, θα φτάσει στα 220 εκατ. ευρώ. Η αύξηση της περικοπής, οφείλεται βέβαια και στο γεγονός ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα είναι και οι έξι μισθοί "κομμένοι" κάτι που δεν έγινε στο πρώτο εξάμηνο (σ.σ οι σχετικές περικοπές επιβλήθηκαν με βάση τους νόμους του Μαρτίου και του Μαίου).

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι λογιστικές καταστάσεις α' εξαμήνου κάτι που αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης με βάση το μνημόνιο. Η σχετική ανακοίνωση έπρεπε να έχει από το τέλος Σεπτεμβρίου. Στοιχεία δόθηκαν για τις 30 από τι 52 ΔΕΚΟ που επιβλέπει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είτε διότι οι εταιρείες δεν υπέβαλαν, ως όφειλαν, στοιχεία είτε γιατί “δεν συντάσσουν τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις” (ΟΣΕ, ΕΔΙΣΥ, ΕΑΒ”).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !