Καμία απόλυση στις ΔΕΚΟ.

0
 "Όσο είμαι εγώ εδώ δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις από τις ΔΕΚΟ που εποπτεύει το υπουργείο μου", φέρεται να δήλωσε ο Δ. Ρέππας στο κλιμάκιο της τρόικας σημειώνοντας ότι πριν "καταλήξουμε στις αποφάσεις, έχουμε ζυγίσει κάθε βήμα, ώστε να μην αναγκαστούμε να κάνουμε πίσω".





Ειδικότερα ο Δ. Ρέππας τους ανέλυσε τα πλάνα της κυβέρνησης που είναι να μειωθούν οι εταιρίες που απαρτίζουν σήμερα τον Όμιλο του ΟΑΣΑ, από 5 σε 2, δηλαδή μία για τα μέσα σταθερής τροχιάς, (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) και μία για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Θα μειωθεί το προσωπικό και για το πλεονάζον θα γίνουν μετατάξεις σε άλλους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του εισιτηρίου από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Ο υπουργός τους είπε ακόμη ότι έχουν κάποιες έξυπνες σκέψεις για τον έλεγχο της πορείας του κάθε Οργανισμού σε ότι αφορά τα οικονομικά του. Ειδικότερα, κάθε εξάμηνο θα γίνεται έλεγχος και αν διαπιστωθούν ελλείμματα θα λαμβάνονται μέτρα. Αυτό θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή και θα ισχύσει και για τον ΟΣΕ.

Ο κ. Ρέππας ενημέρωσε ακόμη το κλιμάκιο της τρόικα για την πορεία υλοποίησης του νομοσχεδίου που επίσης ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή, για τις οδικές και εμπορευματικές μεταφορές, με το οποίο έγινε η αρχή του ανοίγματος των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

Στο σημείο αυτό οι ελεγκτές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τις αλλαγές που διαπίστωσαν από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και ζήτησαν από τον υπουργό να "ασκήσει πολιτική πίεση" για το άνοιγμα επαγγελμάτων και σε άλλους τομείς. Από την πλευρά του ο κ. Ρέππας επανέλαβε τη βούληση της Πολιτικής ηγεσίας να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Το θέμα, τόνισε ο υπουργός, είναι να είμαστε αξιόπιστοι και να έχουν αποτέλεσμα προς όφελος του πολίτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι ελεγκτές της τρόικα για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμβάσεις παραχώρησης στα περίπου 40 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Ήδη, το υπουργείο έχει οριστικοποιήσει τις ρυθμίσεις που θα περιληφθούν στο σχέδιο νόμου, το οποίο σύντομα θα παρουσιαστεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τη βουλή. Οι ελεγκτές έδειξαν ικανοποιημένοι και ζήτησαν από τον υπουργό να προωθήσει και αυτή τη μεταρρύθμιση.

Σημειώνεται ότι η περιστολή των δαπανών στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ κυριάρχησε στη συνάντηση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τρία βασικά θέματα, το θέμα του ΟΣΕ και άλλα δύο που αφορούν τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !