Πρόστιμα μαμούθ και απολύσεις.

0
 Τέλος στην ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω αλλαγών που προωθεί στο Πειθαρχικό Δίκαιο.
Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να αντιμετωπιστεί η χαλαρότητα για σειρά παραπτωμάτων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στην εκδίκαση των υποθέσεων.



Έτσι, οι νέες αυστηρές ρυθμίσεις για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, προβλέπουν:

*Απόλυση, κυρίως σε περιπτώσεις οικονομικών παραβάσεων

*Υποβιβασμό στη βαθμολογική πυραμίδα

*Πρόστιμα που θα φτάνουν μέχρι και τα 100.000 ευρώ

*Επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής αδικημάτων από δύο σε πέντε χρόνια

Το μέτρο της απόλυσης θα εφαρμόζεται για όσους έχουν διαπράξει τρία παραπτώματα μέσα σε πέντε χρόνια και τους έχει επιβληθεί πρόστιμο αποδοχών άνω το ενός μηνός.

Η ποινή του υποβιβασμού θα επιβάλλεται σε περιπτώσεις χρηματισμού, παράβασης καθήκοντος, αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντα, άρνησης συνεργασίας του υπαλλήλου για χορήγηση στοιχείων σε ανεξάρτητες αρχές, σύνταξη μεροληπτικών εκθέσεων και χρήση τρίτων προσώπων για απόκτηση υπηρεσιακής εύνοιας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή" υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων εγκληματικής αμέλειας υπαλλήλων που τιμωρήθηκαν με "ποινές-χάδια" ή δεν τιμωρήθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα υπαλλήλου εναέριας κυκλοφορίας, που καθυστέρησε να πάει στην εργασία της με αποτέλεσμα για περισσότερη από μισή ώρα δύο αεροσκάφη να γυρίζουν πάνω από τη Μυτιλήνη.

Σε άλλη περίπτωση υπάλληλος της ΥΠΑ στην Πάρο, κλείδωσε τον πύργο ελέγχου, καθώς είχε λήξει το ωράριό του, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί προσγείωση αεροσκάφους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !