"Το σχέδιο ήταν της Αθήνας"

0
 Την ώρα που η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας, το ΔΝΤ ουσιαστικά κάνει λόγο για ελληνικό σχέδιο. Ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Χόλεϊ τόνισε ότι η πρωτοβουλία αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ανήκει στην Ελλάδα, λέγοντας ότι χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για σχέδιο της Αθήνας.


"Η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας, και οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ την υποστηρίζουν, προσφέροντας τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την χάραξη ενός τέτοιου σχεδίου".

Αναφερόμενος στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αξιωματούχοι της τρόικας, τόνισε ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ σέβονται τις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων και εξέφρασε τη λύπη του εάν δόθηκε διαφορετική εντύπωση.

Οι αξιωματούχοι της τρόικας, είχαν κάνει λόγο για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015 και σε συνεντεύξεις τους είχαν αναφερθεί και σε συγκεκριμένες πωλήσεις και "αξιοποιήσεις" σαν να ήταν πράγματι ενήμεροι για το σχέδιο.

Μετά τη συνέντευξη της τρόικας, ακολούθησε η επίσημη αποδοκιμασία της κυβέρνησης δια στόματος Γιώργου Πεταλωτή, οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί αξιοποίησης και η προαναγγελία του πρωθυπουργού για απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης δια νόμου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις και του κ. Χόλεϊ, το σχέδιο υπάρχει, η τρόικα είναι ενήμερη και αυτό που μένει είναι να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις και στον ελληνικό λαό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !