Μεγαλειώδης η πορεία - Τεράστια η συμμετοχή του κόσμου(video)

0





 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 70.000 – 100.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ – ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


Ογκώδης και με δυναμικό παλμό ήταν η απεργιακή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στη Βουλή για το "τέλμα" που έχει περιέλθει σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο η χώρα.
Όπως είναι φυσικό η κυκλοφορία στην Πατησίων, τη Σταδίου, τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια και την Γ' Σεπτεμβρίου είχε διακοπεί. Αξίζει να σημειώσουμε πως η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας ήταν έντονη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κέντρου.
Πάνω απο 15 διμοιρίες ΜΑΤ βρισκόντουσαν στην περιοχή.
Ομάδες διαδηλωτών κρατούσαν μαύρα πανό που έγραφαν «Πεθαίνουμε», ενώ μπροστά στα πόδια τους είχαν ένα μαύρο φέρετρο. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για την κατάσταση που βρίσκεται όλη η χώρα.
Ένας μαυροντυμένος από την ομάδα 23 Φλεβάρη (μια ομάδα ανθρώπων που φτιάχτηκε ειδικά για αυτή την ημέρα) ανέβηκε στο φέρετρο που βρίσκεται μπροστά από τη Βουλή, ξάπλωσε εκεί παριστάνοντας τον νεκρό, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ηχηρό μήνυμα προς τη κυβέρνηση.

Συμμετοχή στην πορεία είχαν και μετανάστες, οι οποίο έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο. Οι μετανάστες κρατούσαν, τύμπανα, καραμούζες, έπαιζαν όργανα και χόρευαν.

Πρέπει να επισημάνουμε πως η αστυνομία είχε προχωρήσει σε διακριτή φύλαξη χώρων ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιας κατάληψης δημόσιου κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΜΕ κατάφερε να συσπειρώσει αρκετό κόσμο στα δικά του μπλοκ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει πολύ μεγαλύτερο όγκο κόσμου απ’ ότι σε άλλες πορείες.

Τρακτέρ και διαδηλωτές πέρασαν επίσης μπροστά από τη Βουλή.







Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !