Αναστολή των στάσεων στην ΕΘΕΛ.

0
Αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων σήμανε η αλλαγή σκυτάλης στο προεδρείο του σωματείου εργαζομένων ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ. Η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ανέδειξε τον κ. Μιχάλη Λιαγούρη στη θέση του προέδρου, ο οποίος έχει ήδη οριστεί εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΣΚΕ στη θέση του κ. Νίκου Κουλουμπαρίτση.



Η κυβέρνηση εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξη, καθώς εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος θα καταφέρει να επιβάλει την αναστολή των κινητοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν ακόμη αρκετά διαδικαστικά ζητήματα μεταξύ εργαζομένων και διοικήσεων των εταιρειών, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν νέο κύμα κινητοποιήσεων.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί πλέον στο σωματείο της ΕΘΕΛ είναι το γεγονός ότι λίγα λεπτά μετά την εκλογή του κ. Λιαγούρη, ο ίδιος ανακοίνωσε αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν αποφασιστεί στη γενική συνέλευση της προηγούμενης ημέρας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δύο στάσεις εργασίας κάθε εβδομάδα, για τις επόμενες 15 ημέρες. «Καμία απόφαση για απεργία δεν ισχύει» δήλωσε ο κ. Λιαγούρης αμέσως μετά την εκλογή του, ενώ υποστήριξε ότι η γενική συνέλευση την οποία επικαλούνταν το προηγούμενο προεδρείο ήταν απλώς μια συγκέντρωση των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιαγούρης έχει διατελέσει και στο παρελθόν (2003 - 2005) πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΘΕΛ, ενώ θεωρείται από τα ιδιαίτερα δικτυωμένα πρόσωπα και με αρκετή επιρροή στους κόλπους της ΕΘΕΛ και φυσικά της παράταξής του.

Στο μεταξύ χθες συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο των σωματείων εργαζομένων σε όλα τα μέσα προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του. Η εισήγηση της χθεσινής συνεδρίασης -η οποία πρέπει όμως να εγκριθεί και από τα διοικητικά συμβούλια του κάθε σωματείου χωριστά- κάνει λόγο για νέα 24ωρη απεργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου. Αγνωστο παραμένει ακόμη εάν θα συμμετάσχει στην απεργία της επόμενης εβδομάδας το σωματείο της ΕΘΕΛ, καθώς ο νέος πρόεδρος έχει ήδη προγραμματίσει γενική συνέλευση την ίδια ημέρα στην οποία πρόκειται να αποφασιστεί μέσω ψηφοφορίας εάν το σωματείο προχωρήσει σε απεργίες μόλις ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών και οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις.

kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !