ΥΠΟΙΚ: «Δεν υπάρχει ο κύριος 178 εκ. ευρώ»

0

22 ημέρες μετά το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν», τελικά την Τετάρτη αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας που διαθέτει στο λογαριασμό του το ποσό των 178 εκατομμυρίων ευρώ.






Στις 13 Μαρτίου η εφημερίδα «Παρόν» είχε κάνει λόγο για πρώην «γαλάζιο» υπουργό, ο οποίος είχε σε τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 178 εκατομμυρίων ευρώ που ουδέποτε δικαιολόγησε. Το δημοσίευμα προκάλεσε θόρυβο αρκετό για να ενεργοποιηθεί η επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, αλλά και να ξεκινήσουν οι έρευνες του ΣΔΟΕ.

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα μετά, χρειάστηκε ένα πιεστικό γραπτό ερώτημα της εφημερίδας «Δημοκρατία» προς το υπουργείο Οικονομικών. Κατά το διάστημα αυτό στοχοποιήθηκε σειρά πρωτοκλασάτων υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Λιάπης που διέψευσε κατηγορηματικά και απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών προς την εφημερίδα ήταν ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που να έχει τεθεί υπό έρευνα. Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που μέσω του Γιάννη Μιχελάκη έκανε λόγο για «πράσινη σκευωρία».

Παρά την απάντηση του ΥΠΟΙΚ, τα ερωτήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι έντονα. Το δημοσίευμα υπήρχε ήδη από τις 13 Μαρτίου, όμως η ανακοίνωση βγήκε 22 ημέρες μετά, κανείς δεν βγήκε να μιλήσει ή να ενημερώσει τη Βουλή, ενώ το θέμα διαψεύδεται εκ των υστέρων μεν, αλλά πριν το τέλος της δικαστικής έρευνας που ήδη έχει ξεκινήσει!

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο δημοσιογράφος Μάκης Κουρής της εφημερίδας «Παρόν» έχει κλητευθεί από το ΣΔΟΕ (σύμφωνα με το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη) για να παράσχει τις σχετικές εξηγήσεις. Ο ίδιος, πάντως, επιμένει ότι υπάρχει το στέλεχος και, μάλιστα, «σπάει» τα 178 εκατομμύρια σε μικρότερα ποσά για να κρύψει τα ίχνη του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !