Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα τη Πέμπτη 9 Ιουνίου.

0
Ιδιαίτερη πρόσκληση προς τους εργαζόμενους σε υπό αποκρατικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις απευθύνει η ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιουνίου, που διοργανώνει για τις ΔΕΚΟ και στο συλλαλητήριο την ίδια ημέρα, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνταγή που επιβάλλει η τρόικα στη χώρα μας και ειδικότερα σε ότι αφορά, όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, "στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας".

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, "η απεργία και ο αγώνας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ έχει στόχο και σκοπό τη διασφάλιση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον".

Για τον καθορισμό της περαιτέρω δράσης συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ. η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ενώ την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ., θα συνεδριάσουν από κοινού οι Εκτελεστικές Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με εξαίρεση τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για την προσεχή Πέμπτη, 9 του μηνός, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο αυτά μέσα σταθερής τροχιάς, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μετά τις 8 το πρωί, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Σημειώνεται, ότι την ίδια μέρα οι συρμοί του Μετρό θα πηγαίνουν μέχρι τη στάση "Δουκίσσης Πλακεντίας", καθώς από το σταθμό αυτό μέχρι το αεροδρόμιο το δίκτυο ελέγχεται από τον ΟΣΕ.

Κλειστά τα λιμάνια

Στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων των ΔΕΚΟ την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα συμμετάσχουν οι λιμενεργάτες, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.

Οι λιμενεργάτες που δηλώνουν αντίθετοι σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημόσιων λιμανιών της χώρας, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ενώ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή του Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι λένε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, ενώ ζητούν να περάσουν σε κρατικό έλεγχο τα ναυπηγεία και μαζί με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα. Επίσης, ζητούν να κατασκευάζονται στην Ελλάδα όλα τα πλοία και άλλες μεταλλικές κατασκευές, που προορίζονται για τις ανάγκες της χώρας.

Οι λιμενεργάτες, που δηλώνουν αντίθετοι σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημόσιων λιμανιών της χώρας, έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή 10 Ιουνίου 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στάση εργασίας ΠΟΕ - ΟΤΑ

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε η ΠΟΕ - ΟΤΑ για την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Τέλος, 24ωρη απεργία για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !