"Ερχονται απολύσεις στο δημόσιο"

0
Σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, με απολύσεις και εντατικές αξιολογήσεις διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής για τις αποκρατικοποιήσεις το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα θα εφαρμοστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο, ταυτόχρονα με το νέο πακέτο συγχνεύσεων και μεταρρυθμίσεων στις ευρύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

Οι αποφάσεις θα αφορούν σε 75 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ. "Δεν προτείνεται η απόλυσή τους, αλλά η αξιολόγησή τους" είπε ο κ. Πάγκαλος.
Μεταξύ των Οργανισμών είναι η ΚΕΔ, το ΕΘΙΑΓΕ, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, η ΕΡΤ, ο ΙΓΜΕ, η Θέμις Κατασκευαστική και ο ΕΟΜΜΕΧ.
Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση επιδιώκει την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 2,7 δισ. ευρώ ετησίως".
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι συγχωνεύσεις οργανισμών ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως οι διαδικασίες για την κατάργηση και την συγχώνευση δημοσίων φορέων ξεκίνησαν ουσιαστικά τον Φεβρουάριο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική καταγραφή των υπηρεσιών του Δημοσίου που κρίνονται ως "περιττές" ή "λιγότερο χρήσιμες'.

Στο σχετικό κατάλογο της κυβέρνησης βρίσκονται αφενός επιχειρήσεις κοινής ωφελείας των οποίων το αντικείμενο εξέλειψε και θα πρέπει να κλείσουν, αφετέρου περιπτώσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου με συναφές αντικείμενο και αρμοδιότητες που θα συγχωνευθούν προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και κυρίως περιστολή δαπανών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !